Казусът около благоевградския басейн "Еленово“, очевидно, тепърва ще се заплита, след като през вчерашния ден, на извънреден брифинг, кметът Стоянов посочи, че са били открити шокиращи данни, граничещи с престъпления по отношение на проекта, предаде репортер на "Фокус“.

Припомняме, че той съобщи, че за обекта липсва Акт 12, а Акт 15 е фалшифициран с неистински подписи на архитекти и инженери.

Басейнът, за който става въпрос бе изграден от благоевградската фирма "ЕТ Маргарита – П – Иван Костадинов“ по времето на кмета д-р Атанас Камбитов. Именно той в профила си във "Фейсбук“ взе отношение по темата като определи твърденията на Илко Стоянов като "пълен смях“.

Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

"Днес бях свидетел на поредното медийно представление на кмета на Благоевград(по традиция слабо)

По-късно ,подробно ще коментирам откровените му лъжи ,глупости и филмови сюжети.

Сега ще се постарая с този пост и чрез моя профил,да помогна кмета да достигне до максимален брой хора. Моля ви изгледайте видеото по-долу.

За тези,които не са от Благоевград искам да поясня,че колкото и да не е за вярване,кметът е юрист с дългогодишен стаж(чуйте цитатите за инжинеринг и инхаус)

Колкото и да не е за вярване ,е бивш зам.кмет по финанси на община Петрич(твърденията за липсата на финансови параметри на процедура по ЗОП)

Колкото и да не е за вярване, той е дългогодишен общински съветник ,участвал и в комисията по устройство на територията)

(Внушенията,че РДНСК издава удостоверения за експлоатация без налични предходни актове,12,15 и ,че басейна е незаконен)Спирам дотук!

P.S

Скъпи благоевградчани,моля ви,най-искрено ,убедете кмета по някакъв начин,че ще гласувате за него и ще му осигурите още един мандат. Да се успокои и най-сетне да почне да работи,че за две години една плочка не е сложена...Само брифинги и цветя...

Щеше да е смешно,ако не е тъжно.“

Д-р Атанас Камбитов се закани, че ще направи още разкрития, свързани с проекта и с твърденията, изложени от Илко Стоянов, които според него не кореспондират с истината. 

По думите на настоящия кмет на Благоевград Илко Стоянов казусът е предаден на прокуратурата, така че предстои разследване, което трябва да изясни кой е крив и кой е прав в така развилия се казус.