В края на февруари Върховният касационен съд измени мярката "задържане под стража“ в "домашен арест“ на експолицая Венцислав Караджов от Пловдив. Днес казусът ще се разгледа от 10.00 часа в Апелативния съд.

Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пловдив, с който се прави искане първоинстанционната присъда да бъде изменена, като на подсъдимия Караджов бъде наложено наказание доживотен затвор без замяна. Постъпила е и жалба от защитника и лично от Караджов с искане да се отмени присъдата и подсъдимият да бъде признат за невинен и оправдан по повдигнатото му обвинение.

С присъда № 69/28.09.2018 г., постановена от Окръжен съд - Пловдив, подсъдимият е признат за виновен за това, че на 15.05.2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си и баща си, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел, поради което е осъден на доживотен затвор.

По жалба на подсъдимия и неговите защитници с решение на Върховния касационен съд за втори път е отменено решението на Пловдивския апелативен съд, като делото е върнато за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати  процесуални нарушения.

ВКС е променил мярката за неотклонение на Караджов от "задържане под стража“ в "домашен арест“.