До 70 км/ч са достигнали поривите на вятъра във Великотърновска област вчера. Това съобщи за "Фокус“ дежурният в Хидрометеорологичната обсерватория в старата столица. Той уточни, че най-силно е духало в района на Елена и в Еленския балкан.

"На много места са измерени пориви над 54 км/ч, което е границата за много силен вятър. Във Велико Търново скоростта е била 65 км/ч, толкова е била и в района на Павликени. В Полски Тръмбеш вятърът е бил 54 км/ч“, допълва дежурният.

В старата столица вятърът предизвика и доста поражения. Още рано сутринта той събори контролер на светофар на оживено кръстовище до голям супермаркет в града. Подадени бяха сигнали за четири паднали дървета – в Килифарево, в село Габровци, по пътя между селата Балван и Емен, както и по пътя към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“. Граждани сигнализираха и за паднали мазилка и цигли от различни сгради в центъра. За щастие няма данни за пострадали и сериозни материални щети.

За днес във Великотърновска област е обявен жълт код за силен вятър. Очаква се поривите да са от северозапад и отново да надвишават 60 км/ч.

Луиза ТРАНЧЕВА