Няма информация някой да го е държал или приютил Александър. Това каза директорът на ОДМВР-Перник Павел Млеканов, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Ние знаехме, че той може да издържи дни в планината. Разговаряли сме със специалисти, с хора, които познават много добре въпросния аутизъм и имахме тяхното уверение, че детето е живо. Няма информация някой да го е държал или приютил. Това, което мога да ви кажа, че аутизмът е болест на ензимите. Това са деца, които се хранят с плодове, зеленчуци, имат хиперактивност и това поддържа тяхната мобилност. Дали той се е движил, или не, не мисля, че някой може да каже. Ако някой може да каже, че той се е движил, мисля че той трябва да бъде разпитан по досъдебното производство", каза Млеканов.

Директорът обясни, че в полицейската операция са се включили представители на Столична община и Гранична полиция. Освен тях в издирвателната акция са взели участие планинари, които са познавали местността. 

"Когато възникна този инцидент, беше сформиран щаб и проведена специализирана полицейска операция, която щеше да продължи до намиране на детето. Съответно сформираният щаб спрямо информацията, която имахме, подходихме много професионално, с допълнителни сили както от Столична дирекция, така и от Гранична полиция. Използваше се много и съобхватна техника. Районът е изключително труден за проверка. Има много труднодостъпни места и много места, които могат да се проверят много трудно. Това е планина. С оглед на получената информация и ситуацията, в която се намирахме, потърсихме съдействие от планинари. Това са подготвени хора, подготвени да бъдат в планината, знаещи как да търсят. Те бяха част от щаба и коментирахме заедно нещата", обясни той.