Николай Бухалов ще е предложението на коалиция "Съединени за Пловдив" за заместник-кмет с ресор "Спорт, младежки дейности и социална политика", научи "Фокус".

Идеята е скандалният и компрометиран вечен заместник-кмет Георги Титюков да запази влиянието си в тази сфера в общината чрез приближения си Бухалов.

Костадин Георгиев, който също се яви на изборите от коалиция "Съединени за Пловдив", тази сутрин е напуснал партия "Кауза България". Партията бе част от коалицията на последните избори, като от нея общински съветници станаха Георги Титюков и Костадин Георгиев.

Георгиев отказа да коментира засега пред нашата медия причината за напускането, но според запознати става въпрос за скандал между него и Титюков, защото последния с поведението си компрометира не само "Кауза България", но и цялата коалиция "Съединени за Пловдив".

"Фокус" научи, че малката местна коалиция ще получи още едно заместник-кметско място идната седмица в лицето на Лилия Недева. Не е ясно с какъв ресор ще е тя.

По този начин заместник-кметовете на новоизбрания градоначалник ще набъбнат до 8. Все още няма и заместник-кмет с ресор "Транспорт", като едва ли Недева ще бъде изпратена там, тъй като няма компетенции по темата.