Над 1 500 членове и симпатизанти на КП ГЕРБ – СДС посрещнаха в Благоевград лидера на партията Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус“.

Пред присъстващите в залата, областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков заяви, че това е най – голямото предизборно събрание в държавата на областно ниво. Той изказа специални благодарности към Борисов, че за пореден път подкрепя благоевградската структура на партията.

Водачът на листата на ГЕРБ – СДС в 1-ви МИР Росен Желязков подчерта, че в 21 век отново говорим за инфлация, дефицит и обедняване, защото след трите успешни мандата на правителствата на Бойко Борисов, държавата е влязла в спирала от избори.

На сцената бе поканен и самият Бойко Борисов. Той попита кой допусна веригите да обират хората в момента, изкупувайки хляба на 0.70 лв., но продавайки го на 1.50 лв. "Представяте ли си ние да сме управлявали през тези две години и сега някой да стане и да ме попита защо вместо да санираш блокове, да строиш, защо допусна твоето правителство да краде по един лев от всеки литър бензин и нафта? Защо допуснахте да ни вземат по един лев от джоба? Защо допусна повишаването на цената на тока? Кое вдигна цената на тока в България?“, попита Борисов.

"Висока инфлация, висок дефицит, няма еврозона. Точка. Всеки ден моргите са пълни с трупове на бежанци, не знаят как да ги погребат, къде да ги пратят не знаят. Преди 2 години – 0 миграция. Всеки ден катастрофи и така разбираме за мигрантите. От Хаджидимово, от Петрич, от Сандански мога да ви изброя обект по обект, който сме направили. В браншовите организации няма един доволен, всички искат пари. При този бюджет и този дефицит шанс няма. Уж сме най – бедни, а две години няма План за възстановяване“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че изборите на 2-ри април са последен шанс да се измъкнем "от блатото" и призова всички в залата да убедят колкото се може повече хора да подкрепят неговата партия. 

"Много ще е трудно, но трябва и оптимизъм. Преживели сме какво ли не като държава, ще преживеем и ПП-тата", добави той. 

Борисов изтъкна, че основният въпрос е какво ще прави ГЕРБ - СДС ако спечели изборите. "Това е основния въпрос, който вълнува хората, а кметовете чакат с нетърпение да направят някоя улица, пазар, детска градина. Мисля, че ще се справим, макар и трудно. Омразата трябва да отстъпи място на градивността", отбеляза той.