745 секционни избирателни комисии ще бъдат разкрити във Втори многомандатен избирателен район – Бургас за предстоящия вот на 2 април, каза за "Фокус" председателят на Районната избирателна комисия адв. Михаил Хаджиянев. В 594 от тях ще бъдат разположени машини за гласуване, така че избирателите да имат възможност да гласуват по двата начина.

Общо 6 подвижни секции ще бъдат разкрити за областта – 3 в община Бургас, 1 – в Карнобат, 1 – в Поморие и 1 – в Сунгурларе.

362 910 е общият брой на избирателите в региона, които ще имат възможност да упражнят правото си на глас. Броят на бюлетините, които бяха доставени миналата седмица за 2 МИР, е 364 000.

Председателят на РИК заяви, че подготовката за изборния ден протича нормално, а сигналите за бомбени заплахи, получени в училищата през последните дни, не създават притеснения.

"Имаме много добра колаборация с Министерството на вътрешните работи. Изготвени са планове за работа, така че нямаме тревоги. В момента протичат обученията на членовете на СИК. Утре е финалното, което ще се проведе в 18.00 часа в "Адриана Будевска", посочи Михаил Хаджиянев.