2 500 лева събраха кюстендилски ученици от "Благотворителна книжарница“. Това съобщи за "Фокус“ Здравка Тасева, директор на Основно училище "Паисий Хилендарски“ – Кюстендил. В рамките на инициативата са продадени над 700 книги.

Тази седмица приключи училищната кампания, наречена "Благотворителна училищна книжарница“ с участието на учители,родители, ученици които с огромно удоволствие даряваха и купуваха книги през последните три месеца.

"За този период от време бяха продадени над 700 броя книги, събраните средства от продажбата на книгите от различни жанрове са в размер на 2 500 лева. Със събраните пари досега са закупени подаръци и продукти от първа необходимост, публикувани в списъците на Фондация "Плюшено мече“. Батут  с предпазна мрежа -305 см. Детски автомобилен симулатор ,бебешка кошара на две нива-два броя, музикални плюшени играчки -четири броя, Кинетичен пясък с фигури -четири броя,  колички за кукли -четири броя, 3 D комплект кинетичен пясък, комплект пасатор и чопър -два броя ,два броя конструктори, голяма фигурка на Дядо Коледа с пълен чувал с подаръци, комплект от 100 броя топчета ,книжки за оцветяване с диск филм-10 броя, ортостатична ортеза за ръка и пръсти за обездвижване, ортопедично тежко одеяло, два броя зимни якета“, каза Тасева.

По думите й през следващата седмица предстои да закупим още коледни подаръци с останалите средства, които след това ще бъдат занесени в социалните институции в Кюстендил.

“Благодарим отново на всеки участвал в инициативата ин и помогнал по -този начин за сбъдването на желания на тези хора и превръщането на Коледа за тях в светъл празник и изпълнен с радост и топлина“ обобщи Здравка Тасева.

Венцеслав ИЛЧЕВ