Кремъл е дълбоко обезпокоен от нахлуването на украински формирования на руска територия в Белгородска област и уверява, че се предприемат необходимите мерки за предотвратяване на подобни събития в бъдеще. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, случилото се вчера предизвиква дълбока загриженост, още веднъж потвърждава, че украинските бойци продължават дейността си срещу нашата страна“, заяви представителят на Кремъл пред репортери във вторник.

"Това изисква много усилия от нас", добави говорителят на Кремъл. По думите му "тези усилия продължават, като се провежда и специална военна операция, за да се предотвратят подобни прониквания в бъдеще".

Няма да има специално заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация поради събитията в Белгородска област, до края на седмицата се очаква редовна среща на Владимир Путин със Съвета за сигурност, заяви още Песков.

Освен това, по думите му, доставките на ново оръжие за Киев, включително бойни самолети, не са в състояние да променят фундаментално ситуацията на фронта.

Накрая говорителят на Кремъл отбеляза, че страните от Запада са все по-въвлечени в украинския конфликт.