Новият лидер на Консервативната партия Риши Сунак определи като свой основен приоритет постигането на единство както между торите, така и в цялата страна. 42-годишният политик, който в понеделник бе избран за председател на управляващата партия и на тази база ще стане министър-председател, направи съответното изявление в първата си публична реч след избирането му, предава телевизионният канал Sky News.

"Обединеното кралство е велика страна, но без съмнение сме изправени пред дълбок икономически проблем. Сега имаме нужда от стабилност и единство и аз ще направя единството в партията и в държавата мой основен приоритет. Защото само така ще преодолеем съществуващите трудности и ще създадем проспериращо бъдеще за нашите деца и внуци“, Сунак каза. Бъдещият премиер на Великобритания не представи никакви подробности как ще направи това в речта си, която продължи едва 84 секунди.

В същото време политикът увери, че се "чувства поласкан" от факта, че му е поверено да стане новият лидер на Консервативната партия. "Обещавам, че ще ви служа почтено и смирено, че ще работя от първия ден, за да постигна целите за британския народ“, обеща Сунак.