Ситуацията за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в битката за Бахмут продължава да се влошава след загубата на Соледар и впоследствие село Благодатное. Сега щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер“ се движат в южна посока от Благодатное към Парасковиевка и Красная гора, съобщава "Рибар“.

Според информацията на аналзаторите, в хода на боевете през последния ден руските части са установили контрол над два ротни опорни пункта на ВСУ.

Продължават ожесточените боеве в околностите на Парасковиевка и Красная гора. В момента въоръжените сили на Украйна извършват прегрупиране на силите за задържане на населените места. В северните покрайнини на Бахмут са прехвърлени формирования на 4 отделна танкова бригада.

В Бахмут "вагнеровците“ щурмуват позициите на Въоръжените сили на Украйна и Националната гвардия на Украйна (НГУ) в източните покрайнини на Забахмутовка и близо до месокомбината. По време на боевете отрядите на НГУ са изтласкани от три опорни точки, пишат руските експерти.

Според информацията на "Рибар“, руските войски постепенно пробиват отбраната на ВСУ в направленията Красное и Ступочка.

Украинското командване очаква активизация на подразделенията на Въоръжените сили на РФ при Дилеевка. Разузнавателни групи на въоръжените сили на Украйна с хеликоптери разузнават районите на настъпление на руските войски по линията на съприкосновение, твърдят още от Телеграм-канала.

В предните дни щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер“ изтласкаха отрядите на ВСУ от село Благодатное, западно от Соледар, като по този начин установиха контрол над сателитните населени места на града.

Превземането на Благодатное отваря перспектива за по-нататъшен натиск върху североизточните предградия на Бахмут, Красная гора и Парасковиевка, където сега се разгръщат ожесточени боеве.

Също така контролът над Благодатное ще позволи да се увеличи темпото на настъпление по линията Васюковка-Раздоловка-Веселое както от Соледар, така и от линията Яковлевка-Берестовое-Белогоровка.

Съгласно анализът на "Рибар“, придвижването в тази посока е по-обещаващо от щурма на оборудвани опорни пунктове на хълмовете западно от селото – там ВСУ вече имат завършена мрежа от окопи и са подготвили позиции за отбрана.