Езикът на омразата не съществува там, където живее логиката. Това подчерта равин Менахем Марголин в рамките на встъпителната си реч на Международната конференция STOP HATE SPEECH("Да спрем езика на омразата“), организирана от Прокуратурата на Република България и Европейската еврейска асоциация, предаде специалният пратеник на ИА "Фокус“ Иван Христов.

По думите на Мерголин езикът на омразата и антисемитизма се зараждат в хора, които не обичат себе си и не харесват мястото, което заемат в света. Ето защо те обвиняват останалите за ситуацията, в която се намират.

"Лесно е да мразиш евреите, защото някой политик ги е направил общ враг. Тези, които мразят себе си, ако няма евреи, които да мразят, ще мразят някой друг - хомосексуалисти, християни, чернокожи, богаташи", посочи Равин Марголин.

Според него омразата срещу евреите по същество не е омраза срещу евреите. Тя произтича от хора, в които живее омразата. "И трябва да се сложи край на това, защото то е заплаха към обединена Европа", предупреди председателят на Европейската еврейска асоциация. 

"Ще бъде трудно, но не и невъзможно". заключи той.