Делегация на Палестинската автономия ще участва в многостранни преговори по въпросите на сигурността с участието на представители на пет държави, включително Израел, които ще се проведат в неделя в Йордания. Това потвърди представител на палестинските власти, предава ТАСС, като се позовава на репортаж на телевизионния канал Al Jazeera.

"Палестинските власти ще участват в многостранна среща, която ще се проведе утре в йорданския град Акаба", заяви говорител пред телевизията. Той добави, че освен Палестина в преговорите ще участват "делегации от Йордания, Египет, САЩ и Израел".

В четвъртък властите в Рамала предупредиха, че може да се оттеглят от участие в срещата на върха по сигурността със САЩ, Израел, Йордания и Египет след неотдавнашната операция на израелските сили в Наблус. Палестинската страна твърди, че израелската операция в града на Западния бряг е нарушение на споразумения, които включват ангажимент за намаляване на нападенията в палестински градове.

За да участват в преговорите в Акаба, палестинците поискаха гаранции от САЩ и Израел, че всички едностранни мерки, като операции на израелските сили за отбрана, разрушаване и изграждане на селища, ще бъдат прекратени, разкриха източници.