Операта "Танхойзер“ от германския композитор Рихард Вагнер бе представена преди броени дни в Метрополитън опера. Събитието обаче бе прекъснато от екоактивисти, съобщава вестник BILD, като допълва, че акцията е разгневила публиката.

По средата на второто действие екоактивист на средна възраст запонал да крещи лозунги от балкона и окачил транспарант с надпис "Няма опера на мъртва планета“. "Събудете се! Това е климатична извънредна ситуация!“, е крещял мъжът. Публиката реагирала на думите му с неодобрителни освирквания. След това завесата на сцената била спусната до извеждането на активиста. Свалянето на плаката му е било под бурните аплодисменти на публиката.

Спектакълът продължил, но след 10 минути жена започнала да крещи същите лозунги. Операта отново била спряна за извеждането й. Тогава трети човек – момиче, започнало да крещи от балкона с призив за спасяването на планетата.

Така хаосът продължил общо 22 минути. Представлението приключи около полунощ. Заключителните части на операта трябвало да се изпълняват при осветление в залата, за да може администрацията да контролира и отстранява шумните зрители. Те са предадени на полицията.