Броят на жертвите на земетресението в Сирия се увеличи до 237. Това съобщи в понеделник сирийският телевизионен канал Al Ekhbariya, позовавайки се на представител на Министерството на здравеопазването на републиката.

Според сведенията, най-малко 639 души са ранени. Отбелязва се, че повечето жертви и пострадали са регистрирани в провинциите Латакия, Алепо, Хама и Тартус. По-рано сирийските медии цитираха данни за 111 загинали.

Информация за жертвите, жертвите и разрушенията в неконтролираните от Дамаск региони на Сирия не е постъпвала.

Ахмед Думейрия, помощник-министър на здравеопазването на Арабската република, подчерта, че "това все още не са окончателни цифри и броят на жертвите може да се увеличи, докато спасителните операции продължават".

"Прилага се план за действие при извънредни ситуации, всички медицински институции в страната са мобилизирани за оказване на помощ", заяви Думейрия. "Екипи от лекари, линейки и лекарства от други региони са изпратени в Алепо, Латакия и Хама".

На свой ред сирийското министерство на транспорта обяви спирането на железопътната комуникация в северните райони на страната. "Движението на влаковете е спряно като предпазна мярка, като се имат предвид възможни щети по релсите и мостовите конструкции“, се казва в изявление на агенцията, публикувано от SANA.

В него се посочва, че ремонтни екипи в провинциите Алепо и Латакия в момента проверяват състоянието на железопътната линия и мостовете.

Според телевизионния канал Al Hadath десетки хора остават под развалините на срутени сгради в провинциите Алепо, Идлиб, Латакия и Хама. Спасителните работи се извършват в бурно време под проливен дъжд.