Израелската служба за външно разузнаване Мосад отрече твърденията в публикация на New York Times, че служители на израелското разузнаване са призовали техни служители и граждани да участват в протести срещу съдебната реформа на правителството на Бенямин Нетаняху, пише The Jerusalem Post.

Предполагаемото изтичане на секретни документи, за което се смята, че се е случило през Пентагона, е свързано с документ, който съдържа информация за пряка намеса на Мосад в политическите събития в Израел.

Според изданието, високопоставени служители на разузнавателната служба са насърчавали "служители на Мосад и израелски граждани да протестират срещу предложените от новото израелско правителство съдебни реформи, включително няколко изрични призива за действие, които заклеймяват израелското правителство, според разузнавателните данни".

В изявление, публикувано от кабинета на министър-председателя на Израел Мосад категорично отхвърля "фалшивите и неоснователни обвинения в американските доклади. Висши служители не са и не насърчават служители да присъстват на антиправителствени демонстрации, нито каквито и да било други политически демонстрации и събития" гласи съобщението.

Допълва се, че "Мосад не се справи с протестите“.