Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония потвърди официално информацията, че един от основателите на българския клуб "Шемето“ в Струга, Бекир Кадриески, е бил пребит от мъж от стружко село. Местните органи на реда заявяват, че става въпрос за "нарушение на обществения ред и спокойствие“, предава скопското електронно издание "Макфакс“.

Според официалната информация, Кадриески е бил нападнат от известния на ведомството А.Н., а по случая е образувано следствие.

"На 13 юни 2023 г. в 12:15 часа в ОВР Струга е съобщено, че в близост до спортна зала, намираща се на улица "Боро Хаджиески“ в Струга, А.Н. от струженското село Велеща е нарушил обществения ред и спокойствие с физическо посегателство над Б. К. от село Лабунища. Предприемат се мерки за изясняване на обстоятелствата по случая, след което от ОВР Струга ще бъде подаден съответен сигнал“, се казва в съобщението на македонското МВР.

Македонското министерство на вътрешните работи съобщи за нападението, но засега там не смятат, че става дума за нападение на етническа основа.