В телефонен разговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова иранския си колега Ебрахим Раиси съвместно да продължат усилията в рамките на международни платформи за запазване статута на светите места в Палестина, като заяви, че ислямският свят трябва да се обедини срещу израелската агресия в региона, предаде TRT World.

Ердоган и Ебрахим Раиси обсъдиха и турско-иранските отношения и регионални въпроси, включително безредиците около джамията Ал-Акса в Източен Ерусалим, се казва в изявление на дирекцията за комуникации на Турция.

Подчертавайки, че здравият разум трябва да надделее, за да се предотврати нова спирала от насилие, Ердоган заяви, че би било полезно да се предприемат адекватни инициативи.

Призовавайки Раиси съвместно да продължи усилията в международни платформи, особено в Организацията за ислямско сътрудничество и ООН, за запазване на статута на светите места, Ердоган заяви, че е важно да се демонстрира единство, особено пред лицето на неотдавнашни актове като изгарянето на Корана в някои европейски градове.