Туристите, които миналия юли бяха принудени да напуснат хотелите, в които бяха отседнали на Родос, когато избухна горски пожар, имат право на едноседмична почивка на остров Додеканезите с безплатно настаняване, пише Kathimerini.

Бенефициенти, граждани, независимо от националността, могат да влязат в платформата на https://vouchers.gov.gr/rodos-week и да кандидатстват за издаване на финансови ваучери за хотели в Родос, като част от действието на гръцката държава "Седмица на Родос“.

Бенефициентите могат да си осигурят безплатен престой от седем последователни дни с шест нощувки в Родос и в хотел по техен избор, сред участващите в промоцията, в един от следните два периода: Или през пролетта, от сега до 31 май , или през есента, от 1 октомври до 15 ноември т.г.

Размерите на обезщетенията на хотелите за безплатно настаняване на бенефициентите се определят, както следва:

• За 1-, 2- и 3-звездни хотели и до тройна стая, €300 за целия престой,

• За 1-, 2- и 3-звездни хотели и над тип тройна стая, €400 за целия престой,

• За 4- и 5-звездни хотели и до тип тройна стая 400€ за целия престой,

• За 4- и 5-звездни хотели и над тип тройна стая, €500 за целия престой.

В зависимост от вида на хотела и категорията на стаята, в която са отседнали по време на пожарите, бенефициентите могат да изберат съответното настаняване от списъка с хотели.

Отбелязва се, че при избора на хотел ще се вземе предвид тяхната наличност, така че да не се превишава определената от хотела наличност за съответния период.

Платформата Rodos Week също включва цялата необходима информация както на английски, така и на гръцки, включително често задавани въпроси.