Директорът на Федералната служба за сигурност  на Руската федерация (ФСБ) Александър Бортников е докладвал на руския президент Владимир Путин за задържането на 11 души, за които се предполага, че са участвали в терористичната атака в "Крокус Сити Хол" край Москва.  "Задържаните са се придвижвали към Украйна", съобщи РИА Новости.

От ФСБ са съобщили, че "след терористичната атака престъпниците са възнамерявали да пресекат руско-украинската граница, имали са съответните контакти от украинската страна".

Telegram канали публикуваха снимка на един от задържаните. По предварителни данни става дума за 19-годишния Мухаммадсобир Файзов, родом от Душанбе.

Съобщава се, че при задържането той е получил рана в лявото око, в момента е опериран.

Твърди се, че четирима души са били задържани в Брянска област "недалеч от границата с Украйна", те ще бъдат прехвърлени в Москва, съобщи по-рано РИА Новости.

По данни до момента 93 души, сред които и четири деца са загинали при въоръжена атака срещу концертната зала "Крокус Сити Хол" край Москва, ранените са близо 200. Отговорността за атаката поеха бойци на "Ислямска държава".