Гарет Бари, бивш английски национал и съотборник на Стилиян Петров в тима на Астън Вила, който участва в организирания от бившия капитан на България "Мач на надеждата" в интервю за "Фокус".

Друг път участвали ли сте в благотворителни срещи?

Да, няколко пъти. Всъщност през годините в два, организирани от Стилиян. Той ми е съотборник, страхотен човек и когато ме покани, винаги се съгласявам. Днес отново беше специален ден.

Какво беше по-различното този път?

Че дойдох тук, станах свидетел на подкрепата на феновете, която не съм свикнал да виждам, към благотворителната кауза и Стилиян. Това беше невероятно и наистина се насладих на този ден.

Какво ще е според вас влиянието на това благотворително събитие върху настоящото поколение на България?

Според мен то ще покаже на децата и всички хора, че понякога човек се нуждае от помощ и подкрепа, защото болестта може да дойде по всяко време. Така ние обръщаме внимание на тези неща и това е невероятно.

Как е организирана здравната система във вашата страна? Има ли нужда от подобни мащабни събития, за да бъде обърнато внимание на опасността от онкологичните заболявания?

Според мен в Англия сме късметлии с хората, които имаме в здравната ни система. Те работят много здраво, но разясняването на подобен вид проблеми винаги може да бъде и по-добро, така че е важно такива инициативи да продължават.

И последен въпрос. Кой според вас беше в най-добра форма днес?

Трябва да е човекът с номер 19 Стилиян Петров.

Александър АНТОНОВ