Джо Коул, бивш английски национал и футболист на Челси, който участва в организирания от Стилиян Петров "Мач на надеждата", в интервю за "Фокус".

Друг път участвали ли сте в благотворителни срещи?

Да. Обичам да играя футбол. Страхотно е да видиш стари приятели, да играеш пред публика. Невероятно е.

Какво беше по-различното този път?

Това беше страхотен семеен повод и за българите, които дойдоха и показаха подкрепата си за Стилиян. Имаше невероятна семейна атмосфера на стадиона между хората и всички, които взеха участие в срещата. Бих се включил отново, ако Стилиян ме покани друг път пак. За мен ще бъде удоволствие.

Какво ще е според вас влиянието на това благотворително събитие върху настоящото поколение на България?

Смятам, че показва съчувствие. Вижда се дори, че и силни мъже като футболистите, може да са уязвими и че е важно на тях бъде оказвана подкрепа. Футболът е общото, което може да събере всичко това заедно. Заради това той е толкова красив спорт.

Как успя Стилиян Петров да ви убеди да се включите в тази благотворителна среща?

Той каза, че иска от мен да дойда и да играя, а това за мен не е проблем. Просто трябваше да ме попита. Футболът е едно семейство.

Има ли по-добър начин обществото да бъде информирано за онкологичните заболявания от благотворителна среща с участието на футболни легенди?

Има много начини и много неща, които могат да се правят. Има много възможности да се помогне на хората, които страдат, но най-важното е всички да са обединени и да си помагат.

Александър АНТОНОВ