Пламен Петров, маркетинг директор в Български футболен съюз, за предаването "Спортът на фокус" на "Фокус".

Разговарям с Пламен Петров – маркетинг директор на Българския футболен съюз (БФС). Поводите са много. И все пак, да започнем по-отдалеч. Г-н Петров, как се озовахте в БФС? Всички знаят къде бяхте преди това, но защото останаха някои неизказани неща, нека да ги наречем с истинските им имена. Как си тръгнахте от "Левски“ и кое ви предизвика да поемете новия пост?

Здравейте и от мен. Поздрави на всички слушатели. Ами, как се случиха нещата – декември месец ме потърси Христо Запрянов, заместник-изпълнителният директор на БФС, и предложи поста "Маркетинг директор“. Аз имах леки колебания, тъй като идвам от Футболен клуб "Левски“. Знаете, че там все пак е един от най-големите отбори в България, и трудно беше решението. Но пък за личното ми развитие прецених, че по-добрият вариант е да отида в БФС. Все пак е европейска сцена, може да се даде по-голяма гласност в УЕФА, във ФИФА. Има доста интересни неща, ако искаш да се развиваш на много по-високо ниво. И взеха решението за личностното ми развитие, което ще е по-добре, в интерес на истината. Така започнахме работа от февруари месец реално в БФС. Имаше доста проекти, които трябваше да се задвижат, един от които е онлайн магазинът, който към днешна дата вече е активен, за който ще поговорим малко по-късно, ако искате за него.

Като му дойде времето.

Да. Имаме идея да отворим магазин, който ще е в центъра. Сега реновираме магазин, който е в базата в "Бояна“. Съвсем скоро ще бъде отворен и той физически, за да могат да го посещават хората. В центъра се надяваме, че до края на годината. Имахме идея принципно на Летище "София“ да отворим такъв магазин, но в крайна сметка не излизат сметките там и просто преценихме, че за момента не сме готови.

Всички знаем, че наемите на летищата са високи. А къде в центъра на София? Собствена сграда на БФС или под наем?

Не, сигурно отначало ще започнем под наем. Ще е в централната част, търсим локации, които са удобни както за пешеходци, така и да спират коли. Искаме да развием също така и нашата мрежа покрай новата ни марка, която използваме – "Макрон“, да влезнат все пак в други търговски обекти. Ще търсим партньори в това отношение, големите спортни брандове, но това може би ще от догодина, тъй като сега имаме подготовка за доста големи, важни неща за нас, а именно – 100-годишната на БФС.

Във време, когато всеки едва ли не е от нас може да използва някакъв сайт от интернет и да си поръча фланелка на топ отборите от Стария континент, не смятате ли, че леко закъсня пускането на този онлайн магазин?

В интерес на истината, да, закъсня. Закъсня, но ние искахме така да го направим, че да се изпипат нещата. Стремяхме се да се изпипат нещата, да бъде направен професионално, да го кажем. Стремяхме се този сайт да бъде малко по-различен. Ние сме го вдигнали на една от най-добрите платформи, които съществуват в България. Така че колкото е закъснял, толкова е и добре, че сме се забавили, в този ред на мисли, защото все пак, като го правиш за българския национален отбор, трябва наистина да е най-доброто.

Лесна ли е навигацията вътре в сайта за потребителите?

Да, лесна е навигацията, абсолютно опростен сайт. Нали знаете, че като искаш да направиш нещо да е просто, то винаги става… вътрешната част трябва да е доста, така да го кажем, системно сложна. За потребителите самият интерфейс, абсолютно всичко е наистина доста опростено. Има бърз начин за стигане на поръчки, естествено. Сайтът още се моделира, още се прави. Ние сме го пуснали, все пак хората наистина имат огромен интерес към нашата стока. Имаме фен артикули, както на официалната ни марка, така имаме и фен облекло, което е вътрешно, наше производство – за пръв път се прави това нещо и се пуска на пазара. Артикули, които са за децата имаме. Доста, доста широка гама и съвсем скоро ще пуснем още по-голямата част от цялостната екипировка и от официалната, а и от фен страна екипировка.

Кой вдъхнови идеята да се направи връзка с Голямата базилика в Плиска, да има един исторически мост назад към времето?

Между другото, това е много интересно, тъй като аз по това време, когато вече се е правила екипировката, аз не бях, аз дойдох в БФС след това, но дизайнерите, които са го правили – аз се запознах лично с тях в Болоня, те са италианци, гледали са тематични български проекти и неща, които са за самото значение, за България, които са, и много голямо впечатление им е направила базиликата в Плиска и са решили да я имплементират върху фланелката. Фланелката е високо качество, наистина една от най-най-добрите в момента, дори и на пазара на "Макрон“ е наистина много високо качество. Тя е екопродукт, тя се създава от рециклирани продукти.

Аз не можах да повярвам, че една фланелка се изработва от 13 върнати половин-литрови пластмасови бутилки. Така ли е?

Така е, да, факт, факт. И всъщност самата история на фланелката като цяло е наистина много, много интересна, защото представяте ли си как са влезли италианците и са започнали да търсят български мотиви и неща, и са намерили Плиска, и какво впечатление им е направило? Това е уникално нещо наистина. Запознах се със самия основател на нашата фланелка, така да го кажем, защото идеята да направиш такъв продукт от наша страна е била да питаме от другата страна какво впечатление ще направиш на хората в чужбина.

Които не са запознати с историята.

Които не са запознати с историята. И щом такова впечатление им е направило на тях, значи ще направи на всеки. И интересното е, че ние тази година сме предприели, че и трите фланелки, плюс мачовите гащета, плюс калците – абсолютно всичко е направено по дизайн от страна на "Макрон“, техните дизайнери, а те са един от най-добрите в света, няма какво да се лъжем, "Макрон“ е огромна фирма. И наистина голямо впечатление е направило на хората. И ние се радваме, че тази фланелка стана факт. Ще бъде показана на широката публика още на първата ни контрола – може да поговорим и за нея, която ще е в Пловдив. Това ще е голямо събитие и за самите нас, тъй като доста години не се е играл мач на националите там.

Да разбирам ли, че в Пловдив след месец ще има изнесен щанд на който могат да се закупуват тези фланелки или...

Не само, не само, в момента коментираме дори в самият център на града да се направи фен зона, която да е обособена с всичките ни артикули. 2 дни да бъде в центъра на града, след това, ние още от  първата неделя от септември ще бъдем в Пловдив. Няколко дни ще сме в центъра, след като дойде денят на мача ще се пренесат в няколко шатри около целия стадион с фен артикули, ще го направим наистина да е празник.

7-и септември, Пловдив, стадион “Христо Ботев", Иран гостува на България. 

Да, поне засега такава ни е информацията. Ще бъде наистина и за нас също празник. В момента, между другото, доста хора от Пловди, като идват към София идват в базата, имат огромното желание да получат информация за мача. Много се радваме за това, че в Пловдив ще се проведе това мероприятие и се надяваме, да имаме още повече поводи да играем там мачовете и стадион “Христо Ботев", който е най-новият стадион за България да бъде подготвен за националния отбор.

И феновете ще могат да си закупят фланелки на място преди мача  с тях да бъдат облечени на самото събитие. Искам да попитам какви са цените на артикулите, съпоставими ли са с тези артикули на фланелки, с друга спортна екипировка, които вървят в интернет в момента, да речем с фланелките на световните отбори, на градовете?

Даже са под тях, в интерес на истината, аз като следя световните тенденции в по-големите отбори, една фланелка при тях излиза между 120-140 евро, при нас е 119 лв.

119 лв. е крайна цена за фланелката, най-новата фланелка на българския национален отбор по футбол, ако се закупи онлайн от новия сайт.

Да, това са мачовата първа фланелка, вторият резервен екип и ще имаме изненада с още един трети, който ще е юбилеен, който наистина е много-много добър екип, много красив, направен специално тематично за тази година, трети екип на националния отбор, така, че привържениците на футбола и хората, които обичат националния отбор ще бъдат абсолютно задоволени от тази гледна точка.

Каква е цената на гащетата, например?

79 лв.

Калците?

49 лв.

Тоест, общата екипировка излиза 250 лева, ако искаш да се облечеш в екип на националния отбор.

Да, грубо. Тук имайте предвид, че всичко от фланелката през гащетата, през  мачовите калци е правено специално за нас. Така че в интерес на истината, нали хубаво е да се вземе предвид, че не е като в повечето футболни отбори в България, не използваме каталожна фланелка, всичко е изцяло имплементирано за нас.

Добре, как се плаща в момента в този сайт, разбрах, че предстоят нововъведения. 

Да, в момента е с наложен платеж, който е най-масовият начин на плащане тук, в България. Следващите дни, т.е. следващата седмица по-скоро, ще бъде пуснато и плащане с дебитна, кредитна карта и до края на месеца се надяваме, че ще могат и хората от чужбина да си правят поръчки, тъй като към момента тази опция не е достъпна. Просто въпрос на време е и това да се случи. Сайтът, както казах, сме го пуснали така, че хората да гледат и да искат да си поръчат, и правим абсолютно всичко възможно той да тръгне съвсем скоро, да бъде с всички нужни методи на плащане. Взели сме го предвид, съжаляваме, че не можем да отговорим отначало още на големия наплив на хора, но съвсем скоро и това ще се случи.

В епохата, когато интернет е несигурно място по отношение на измамите, взети ли са всички мерки?

О, да.

Така щото да няма измами, да няма сайтове дубликати, да няма фалшиви директории и т.н. От гледна точка на сигурността, лични данни.

Абсолютно всичко е взето предвид, ние както казах, работим с една о т най-големите фирми “Сентека", така, че те са взели предвид абсолютно всичко, така, че няма никакъв проблем.

stor.timebulgeria.bg, това е сайтът, който можете да намерите в интернет, подразделение на Българския футболен съюз, най-новият сайт за закупуване на най-новата фланелка, изобщо екипировка на българският национален отбор по футбол. Ако има още нещо, което да се каже за този сайт?

Надявам се, че голямата част от феновете ще бъдат доволни от него и съвсем скоро ще видят и още по-голям асортимент от артикули, така, че призовавам хората да влязат в сайта и да си закупят фланелки.

Как ставаше досега закупуването на фланелки? Каква е разликата, защото имаше някакви образци, и черен пазар пред стадионите, как беше до тук. Наистина, като че ли нямаше възможност да се купи оригинална, истинска фланелка на националния отбор. Ставаше с приятели, футболисти, познати.

Не беше предприет никакъв ход за това нещо, нямаше търговска част откъдето да можеш да си вземеш наистина оригиналните екипи на националния отбор. Правили са се опити през годините естествено, много хора, които никога не са се занимавали с тази дейност, са се опитвали и доста аматьорски се е получило при тях. Така, че аз щом съм се заел, значи нещата ще се получат, гарантирам.

От кои други големи сайтове на грандове открадна някоя идея, защото то е ясно, че без това не може, за добро, разбира се.

Ще го запазя в тайна, не шегувам се, аз се интересувам и гледам по-скоро клубните отбори, огромно впечатление ми е направил “Реал-Мадрид". Няма да лъжа, че оттам наистина се крадат доста интересни неща, има какво да видиш. “Селтик" и “Глазгоу Рейнджърс" правят уникални неща. Немският футбол е силно развит в маркетинга, абсолютно, може би са дори хегемон в това нещо, като отворите сайта на “Борусия Дортмунд", като отворите сайта на “Байерн Мюнхен", там има огромен асортимент от такива артикули, така, че крадем от най-доброто.

В добрия смисъл на думата. Има ли заложен бизнес план, евентуални приходи очаквани, бюджет?

В интерес на истината има, но така да кажа е конфиденциална информация, тъй като са дадени на ръководството и това искаме да видим сега, все пак инвестицията  в самата стока, в абсолютно всичко не е малка. Имаме идея как да разширим и нашето порт фолио и продукти, и естествено това става само чрез бизнеспроект, какво трябва да се поръча, за какъв период от време трябва да се продаде, за да може да се реинвестира. Защото това е дълъг процес, знаете, че когато нещо не е правено през годините адекватно, то му трябва време да разцъфне.

Казахте, “не е правено през годините". Всеизвестно е, че БФС е консервативна организация, как приеха тези идеи там? Имаше ли подкрепа от президента Михайлов?

Аз мога да кажа, че не е точно така, аз имам пълна подкрепа от президента, всъщност идеята, точно това както казвате “консервативно мислене",  аз не съм срещнал до момента да бъде променено.

Поне такова е ширещото се мнение в обществото.

Да, да, то всеки си има виждане за нещата. Аз мисля, че в момента в БФС има адски адекватни хора, даже мога да дам пример и с новопостъпили хора, които са доста напред с нещата, знаят, виждат и искат да се случват, наистина хубави неща за българския футбол. Назначават се млади хора, назначават се експерти в самата област в която действат. Ние и в социалните мрежи имаме вече доста по-силно въздействие, Фейсбук и Инстаграм, абсолютни всичките ни социални мрежи са силно посетени. Над 160 000 човека ни следват, аз мисля, че вървим в едно по-добро русло и съвсем скоро хората ще видят адекватните действия от наша страна.

Реформата в БФС е в ход. Остават само 4 месеца до отбелязването на 100-годишния юбилей на Българска федерация по футбол, както е било през далечната 1923 г. Какво предстои, след като приключат официалните мачове, квалификациите през октомври-ноември, до заветната дата 16 декември? Може ли да открехнем завесата?

Там тече една огромна организация, в интерес на истината, която, ето сега пред вас ще разкрием подробности. Огромни личности ще присъстват на тази церемония, която ще бъде на 16 декември 2023 г. тук в София, грандхотел “Милениум". Ще бъде наистина събитие, което си заслужава огромната част от медиите и хората да оценят, тъй като ще присъстват най-влиятелните личности във футбола, това са президентът на ФИФА, президентът на УЕФА, шефове на федерациите, на немската федерация и т.н. Има огромно порт фолио от хора, които сме поканили, и ще присъстват, както и български приятели на футбола.

Тоест, Джани Инфантино и Александър Чеферин идват в България на 16 декември за 100-годишнината на БФС?

Точно така, да това е за нас една огромна чест от тяхна страна. Това всичко се дължи естествено не само на приятелството и добрите отношения, но и професионализма на Борислав Михайлов към двете организации. Както знаем, съвсем скоро го бяха избрали за председател на Футболната комисия на УЕФА. Наистина ще има изненади там.

Какви са активностите около това събитие?

Активностите около събитието, ние сме подготвили за 100-те най-големи и така да го наречем популярни наши деятели на българския футбол, хора, които наистина са помогнали за развитието на нашия футбол. Ще имаме стена на славата, която ще бъде в Бояна, ще почетем всички наши футболни деятели.

Те ще бъдат поканени?

Да, те ще бъдат поканени, ние ще раздадем плакети за тях специални,  които ще сме подготвили.

Вероятно  и трибют за тези, които не са сред нас вече?

Точно така, за техните роднини, ще ги почетем хората, които не са сред нас. Подготвили  сме сега видеоклипове, които  ще са с хората, които са от едно време.

100 видеоклипа, за всеки един от стоте?

Не са точно 100, но ние сме избрали през десетилетие, имайте предвид, че има и хора на възраст, на които им е доста трудно да присъстват.

А какъв ще е критерият кой да попадне в това тото, да няма сърдити после?

В интерес на истината критерият сме го взели чисто, ние първо ще се допитаме до една част от хората, една част ние сме избрали като хора, като смятаме, че няма как без тях да функционира. Ние ще го направим така, че да е интересен критерий, да може както феновете, така и...

Да има допитване сред феновете на сайта на БФС, може би?

Ще има допитване, това ще го обявим малко по-натам как ще се случват нещата . И най-важното нещо за това събитие е, че искаме да съберем, ще направим видеоклипове с тях, ще направим един кратък филм, ще пуснем книга за 100-годишнината, която ще е олицетворение с история от както е създаден БФС до ден-днешен с най-големите събития, с мачовете от световно значение. Ето сега, например, съвсем скоро взехме интервю с Бобата Жечев, играл на четири световни първенства, легенда, уникален човек. На мен ми напълни душата, само като го слушаш какъв респект е имало между футболистите още от едно време, примерно са играли с Якимов. Обяснява, въпреки съперничеството им, са били в много добри отношения. Абсолютно всичко в нашия футбол е история, която от изминалите времена носи нотката на това да се запалим и ние самите по футбола.

Сигурно ще бъде интересно и е добре регулярно и периодично да информираме читателите и слушателите на “Фокус" за тези активности и кое се потвърждава на 100% в месеците до 16 декември.

Абсолютно, ето сега имате думата ми, че когато има нещо такова, което наистина си заслужава да го чуят и слушателите, ще дойдем и ще направим анонс към феновете да  бъдат готови, да чакат с нетърпение. Измислили сме, наистина много интересни неща. Аз не искам сега да разказвам всичко.

Едно по едно. Сега се сещам като идея, дали не е добре да се помисли, знам, че е много трудно, да има някакъв достъп на феновете за 1-2 въпроса към Чеферин и Инфантино. Това е събитие в България, да дойдат босовете на ФИФА и на УЕФА и е добре, да речем обикновените хора, естествено, селектирани предварително, културни, възпитани хора да зададат своите въпроси, ако има такъв вариант.

Това ще се помисли, може би, имайте предвид, че там е малко по-трудна комуникацията, все пак те имат и доста пиар хора, които се занимават около тях. Не е лесна връзката с тях.

Така е, така е.

И от гледна точка на това, ние гледаме те да са спокойни, когато дойдат. Така че  ще го помислим.

Или може би една томбола в сайта, да речем едни 50 човека-фенове да могат да присъстват на това събитие, което също е вариант.

Това е малко по-сложно, пак казвам, защото все пак около тези хора не искат много външни лица. Така, че към момента няма да мога да обещая, че може да се направи, но ще се помисли.

Вероятно и г-н Инфантино и г-н Чеферин ще имат срещи на най-високо държавно ниво?

В интерес на истината, ние ще поканим естествено и нашите министър-председател, и президент, и абсолютно всеки, който е с важно значение и за спорта и за политиката при нас. Предполагам, сигурно ще се направи такава среща, аз вече от тук нататък не мога да комуникирам за това с кой ще се срещат.

След декември минаваме към догодина, края на първенството, периодът в който, най-вероятно да речем, тук отварям една скоба, българският национален тим няма  да се класира за европейското, въпреки, че не му го желаем. Но тогава се навършват 100 години от 1924 г. и първия мач на България като национален отбор срещу Австрия. Мисли ли се за контрола тогава, за да бъде отбелязан този юбилей?

Да, тежка загуба е било тогава в интерес на истината, не е било светъл лъч и тогава явно прощъпалника. Мислим, мислим в тази насока, имаме идеи, сега, като конкретна дата, естествено, че ние трябва да се съобразим предполагам...

Много е важно кои отбори ще се класират за европейското, кои ще бъдат свободни.

Точно така.

Дали това ще бъде мач-подготовка за някои от финалистите на първенството.

Точно това исках да кажа, че знаем, че догодина е европейското и много трудно можем да селектираме  някой отбор, който пък ние искаме да дойде.

Вие казахте, алгоритъма за намиране на съперник за контрола, бихте ли го обяснили, кое се търси първо, второ, трето, как стават нещата?

Алгоритъмът е ясен, първо ние ще се съобразим с отбора, който ние сме задали някакви критерии, които ..

Аз бих предложил Австрия да бъде съперник.

Естествено, да, да, но знаем, че там е по-сложно. Търсим първо съперник, който да може да отговори на нашите критерии. Имайте предвид, че все пак тези отбори и чисто финансово, ние не сме федерация, която е мултимилионна, която може да се позволи да викне по време на европейско, примерно Германия, защото това са много, наистина са сериозен ресурс.

Има ли такса, която има всеки национален отбор от градовете, да се плати като сума за твърд хонорар, така да го кажа за участие в такъв мач?

По-скоро да го запазим като конфиденциалност това нещо, но да има, сериозни са разходите, наистина за един такъв мач федерацията трябва да даде половината си бюджет само, за да привлече и да направи цялостната организация.

Защото сме чували, че арабските държави, примерно плащат по 2 млн. долара за мач с Аржентина.

Да, точно това искам да ви кажа, че наистина са сериозни сумите, и те ги плаща самата федерация. А чисто организационно към хотелите, към самолетните билети, към абсолютно всеки един детайл, сериозни са сумите, сега няма какво да се лъжем. В интерес на  истината, ние ще намерим такъв съперник по всяка вероятност, все пак 100 години е един път, както се казва.

Но най-напред ще пробваме с Австрия, така ли?

Ще видим с кой ще пробваме, не казвам конкретен съперник, тъй като в този ред на мисли ние пак казвам, че трябва да се  съобразим първо с датите, второ, с финансовите параметри и все пак и ние имаме някакви критерии, които искаме самият отбор да спазва, да има, да е такъв отбор, който за нас е значим.

Говорим за мач в България, вероятно на стадион “Христо Ботев" в Пловдив за края на май, началото на юни догодина.

Ако има интерес, можем да го направим и тук на Националния стадион “Васил Левски".

Може и така да се каже, ако УЕФА разреши. Добре, затворена страница ли е Разград, на този етап, макар, че едва ли точно вие  бихте отговорили, но все пак вашата гледна точка.

Не мисля, че е затворена страница. В момента фокуса е към новия стадион “Христо Ботев", тъй като и за нас ще е чест да се играе там, като национален отбор. Разград естествено е малко по-отдалечен.

Няма магистрала до там, по-сложно е.

По-сложно е, но пък както виждаме, последните мачове на националния отбор бяха доста силно посетени в самия Разград. Там организацията е на много сериозно ниво,  няма ...

А и няма какво да се лъжем, Пловдив е много по-футболен град от Разград, така че се очаква още повече фенове да има там.

Да, естествено, естествено, но имайте предвид, че все пак националния отбор е национален отбор за цяла България, а не нито за София, нито за Пловдив, нито за Разград. Ние ще се радваме да имаме 10 стадиона, и това е апел към самата държава, тъй като не е работа на БФС да прави стадионите, то е административна функция.

Наскоро разбрахме за стадиона на “Сепси", който отстрани ЦСКА, че е за 19 млн. евро в градче с 55 000 жители и една част от него е платена от унгарското правителство, тъй като се намира в тази територия, в която има много етнически унгарци, които са румънски граждани.

Да, аз искам да кажа тук в България, давам пример един “Хебър"-Пазарджик, които инвестират сериозно във волейбола си. Волейболната им зала е уникална както виждате, викаме чуждестранни треньори, щом се случва в Пазарджик и кметът на Пазарджик, може да си позволи това нещо, да се инвестира във футбола, както виждаме един доста добър треньор като Любослав Пенев е треньор на “Хебър". Значи инвестиции могат да се получат от страна на общината, на държавата, това е най-големият принос на една община да инвестира в спорта и в децата.

Но при нас все няма пари. Да се върнем пак на Маркетинг отдела на БФС, какво ново да очакваме от вас, естествено, свързано и с годишнината, с мача, но и като нововъведение изцяло в работата ви, насочено към феновете.

Да, ние в интерес на истината имаме насоченост, имаме идея да запалим младата аудитория. Към нея ще се обърнем в социалните мрежи всички знаят как се случват нещата, там искат  да видят виртуална реалност, искат да видят неща, които не са правени досега. Това нещо обезателно ще присъства вече и при нас. Имаме един страхотен човек, с който работим, който развива наши проекти. С еар, виар реалност, с която да може хората да получат изживяване на момента, което е през телефона, което, примерно сканира даден артикул от фланелка, давам съвсем обезателен пример, от нея да излиза лъв от самата фланелка. Ние вече сме го разработили това като проект, имаме го и като демо версия, и съвсем скоро нашите фенове, затова казвам да останат във фокус в нашите социални мрежи, и съвсем скоро ще видят наистина много разчупен и различен маркетинг от страна на БФС.

В момента разглеждам новия сайт, действително имате партньори и минерална вода, имате и комплект за рисуване, но всичко може да се надгражда, и да се пускат нови и нови артикули. Това ли ще бъде линията на действие?

Да, да, минералната вода, между другото, тук може да направя една реклама на Севтополис, които са една от най-добрите в момента търговски марки към спортните отбори. Това е една малка част от нещата. Ние имаме план как до края на годината хората да получат огромен бенефит от нашите продукти и в тази виртуална реалност, която казваме.

Тайна ли е третият цвят на третата фланелка, която все още не е наричана, след червената и бялата?

Тя мисля, че е ясно каква ще е, щом е юбилейна, така, че хората ще се досетят сами, няма да издавам аз. Но е много интересна, цветово е напасната доста, постарали са се наистина хората от “Макрон".

Добре, нещо, което искате да кажете, което сме пропуснали, в края на нашия разговор?

Ще се виждаме доста често и ще се чуваме, нашите слушатели ще получават все по-често информация за проектите ни, за това, което ще правим занапред. Мисля, че за всеки е интересно, все пак е национален отбор, ние сме българи, и е хубаво преди да плюем, да се радваме на това, което имаме. Пожелавам едно приятно изкарване на всички, които са по моретата и ще се виждаме и чуваме в ефир.

Пламен Петров, маркетинг директор на БФС. 

Бойко СЕРАФИМОВ