Ашли Йънг, футболист на Евертън и бивш съотборник на Стилиян Петров в тима на Астън Вила, който участва в организирания от бившия капитан на България "Мач на надеждата", в интервю за "Фокус".

Друг път участвали ли сте в благотворителни срещи?

Да, играх в благотворителния мач, който Стилиян Петров организира в Шотландия. Беше много приятно изживяване. Стилиян е страхотен човек. Заради това и тук днес имаше толкова много хора. Той е причината днес на стадиона да се съберат и толкова футболисти от цял свят, които дойдоха, за да изиграят тази среща. За мен беше голямо удоволствие, че ме покани и имах възможността да участвам.

Какво ще е според вас влиянието на това благотворително събитие върху настоящото поколение на България?

Според мен то ще е голямо, защото видяхме колко много хора се събраха и около стадиона, въпреки че е благотворителен мач. Това е влиянието на Стилиян в неговата страна. Броят на привържениците днес е фантастичен. За младите и новите поколения да дойдат и да ни гледат, надявам се да са се почувствали отлично.

Как е организирана здравната система във вашата страна? Има ли нужда от подобни мащабни събития, за да бъде обърнато внимание на опасността от онкологичните заболявания?

Ще бъда искрен. Смятам, че здравеопазването в целия свят може да бъде по-добро. Очевидно има нужда от информираност относно някои проблеми, така че със сигурност по цял свят това може да се подобри. Надявам се този благотворителен мач да подчертае значението на подобни събития и да виждаме повече такива.

Благодаря ви много.

Александър АНТОНОВ