"Пулсът на танца" е първият български филм на тема "Спортни танци". Филмът проследява пътя, който се извървява за постигането на една мечта през красотата на спортните танци и трудните човешки взаимоотношения. Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" режисьорът Георги Костов.

Режисьорът, продуцент и съсценарист на филма "Пулсът на танца" разказа още, че идеята за филма идва още при снимането на филма "11А", където частично засягат темата, и по-късно съдбата го среща и с подходящите хора - Юлия Порязова – собственик на школа за спортни танци и професионално занимаващият се с това Георг Киряков, с които се напасват и написват сценария.

По думите му киното играе и възпитателна роля, като може да повлияе не само положително, но и отрицателно в зависимост от това какви теми се засягат в него. "Има много филми, свързани с престъпност, оръжие, насилие, и зависи под каква форма са представени и колко ясно са показани нещата. Като цяло идеята на по-голямата част от филмите е да влияят положително и да възпитават младите хора в положителен аспект. А спортните танци е един много хубав спорт за младите хора, който развива дисциплина, физическа култура, като същевременно показва и изяществото и красотата на танца", смята още режисьорът.

По думите му основната тема на "Пулсът на танца" показва цената на успеха, това, че за да постигнеш успех в нещо, трябва да жертваш друго нещо, да дадеш много усилия от себе си, да се бориш и да тренираш за постигането на целите си. Оттам нататък вече на втори план прокарваме няколко други по-важни теми, като това са и амбициозните родители, напрегнатата семейна среда, корупцията в спорта. "Дори да не искаш, просто твориш по начина и показваш това, което виждаш в ежедневието и средата, в която се намираш", обясни той.

Във филма участват плеяда звезди на българското кино: Сара Драгулева, Райна Караянева, Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев, както и с младите таланти Георг Киряков и Мартина Кондаклиева, които са шампиони по спортни танци.

"Филмът беше голямо предизвикателство чисто финансово, защото бюджетът беше много малък. Основната подкрепа получихме от Община Бургас. Винаги е трудно да се правят филми с малко пари и можеш много лесно да се изложиш, ако не знаеш какво правиш", разказа още Георги Костов, като добави, че екипът му е малък, но е изграден от добри професионалисти, които знаят какво правят, и благодарение на съвместните усилия на екип и актьори филмът се е получил изключително добре.