Изпепеляващата жега през лятото може да донесе вълна от тревоги за новите родители. От досадни ухапвания от комари до неприятни обриви, летните месеци могат да бъдат пълни с предизвикателства за здравето на децата, пише The Health Site.

Високите температури могат да бъдат опасни за малките. Топлината може да причини неприятни обриви и храносмилателни проблеми. За сметка на това природата може да ни улесни.

Ето как да се справите с три често срещани проблеми при децата през лятото само с помощта на натурални лекове.

Топлинните обриви и обривите от изпотяване са широко разпространени през летните месеци

Специалистът по грижи за новородени Приядаршини Кришнан, основател на ROOT and SOIL, обяснява как да се отървете от обрива:

- Прекомерната влажност и слънцето могат да причинят обриви по кожата на бебето: Обривите от топлина и пот могат да бъдат контролирани чрез поддържане на правилната хидратация на децата и увеличаване на кърменето за бебета под шест месеца. Препоръчително е да използвате минимални продукти върху бебето и да избягвате претоварването на кожата му.

- Изборът на правилен продукт е много важен за развитието на кожата: Естествените гелове за тяло за деца през лятото предлагат освежаващ аромат, нежно почистване, хидратация, сетивна наслада и потенциални ползи от ароматерапията като релаксация. Освен това използването на успокояващи масла като маслото от кокосово мляко може да осигури облекчение.

- Децата често се сблъскват с проблеми през лятото, свързани със суха кожа, които могат да причинят дискомфорт и дразнене и могат да доведат до сърбеж, лющене и дори дългосрочни заболявания, ако не бъдат третирани по подходящ начин:

Сухата кожа може да се появи през лятото и зимата

Прекомерната топлина може да причини суха кожа през лятото. Важно е да се използват слънцезащитни кремове, леки овлажнители и хладка вода за къпане на бебето - без гореща вода, която може да изсуши кожата още повече. Необходими са овлажнители на водна основа, съдържащи съставки, които помагат за охлаждане и успокояване на кожата.

Като специалист по грижи за новородени, Приядаршини Кришнан винаги предлага съставки като невен, органично какаово масло от ший, мед и рициново масло.

Ухапвания от комари и насекоми

Ларвите на комарите се развиват повече и по-бързо при високи температури, което води до прекомерни ухапвания през лятото и черни петна по кожата. Важно е да използвате безопасни кремове против комари, докато извеждате бебето или детето на открито и по време на сън.

Естествени репеленти против комари без химикали като парабени, восъци и минерални масла се препоръчват за защита на меката кожа на бебетата. Натурални съставки като лимонова трева, цитронела, масло от нийм и билкови екстракти са силно препоръчителни за по-добри резултати.