Ако се допитвате до звездите за редица области от вашия живот, защо да не го направите и за вашето здраве?

Вижте в следващите редове на кой здравословен аспект да обърнете внимание според зодиакалния ви знак, съветват от "Аз жената". 

Овен 

Овенът се свързва с нашата глава, мозък и лице. Енергийно - с третото око и коронната чакра, които се управляват от Марс. Овенът може да бъде разгорещен, поради което може да има психически стрес, а той да доведе до главоболие, мигрена. Той също може да има косопад поради стреса, на който е изложен.

Телец 

Телецът се свързва с нашия врат, уши и гърло. Енергийно - с гърлената чакра. Нашата гърлена чакра е отговорна за всяко предизвикателство, свързано с нашата щитовидна жлеза. Следователно Телецът може да има здравословни проблеми като настинки, болки в гърлото или пък болки в ушите. Тъй като това е във връзка с щитовидната жлеза, Телецът може да има внезапно увеличаване или загуба на тегло. 

Близнаци 

Близнаци е знак, свързан с нашите бели дробове, рамене, ръце и ръце – накратко - със сърдечната чакра. Следователно Близнаците могат да имат респираторни проблеми, усложнения поради проблеми с имунитета, като  нервната им система също е засегната, причинявайки им безпокойство. 

Рак 

Ракът е свързан с гърдите, гръдния кош и нашия стомах, с нашата сърдечна чакра и чакра на слънчевия сплит. Ракът е знак, който е изключително емоционален, може да бъде по-склонен към депресия и може да се обърне към храна, когато се чувства потиснат, което може да причини храносмилателни разстройства. Ракът или ще яде твърде много или изобщо няма да яде, когато се чувства депресиран, причинявайки дисбаланс в чакрата на слънчевия сплит. 

Лъв

Знакът Лъв се свързва със сърцето, гърба, гръбнака и кръвта, а енергийно със сърдечната чакра и коренната чакра. Лъвовете често могат да имат проблеми с кръвното налягане и сърцето. Важно за тях е да държат огнения си елемент под контрол, тъй като това може да причини предизвикателства за сърдечния ритъм. 

Дева 

Дева, управлявана от Меркурий, се свързва с нашия корем и черва, а енергийно – с нашата чакра на слънчевия сплит. Девите понякога могат да имат предизвикателства с храносмилателната система и хранителните навици. Може да се случи да имат и склонност към преяждане, затова е много важно за Девата да има здравословна диета, но да не се вманиачава по нея. Балансът е ключов. 

Везни 

Знакът Везни е свързан с бъбреците, надбъбречните жлези и нашата кожа, а нергийно и с нашата чакра на слънчевия сплит и сакралната чакра, които се управляват от Венера.

Везните могат да имат чувствителна кожа и за тях е важно да останат хидратирани и овлажнени. Везните трябва да имат добра диета, тъй като те също могат да имат проблеми със стомаха не само поради диетата си, но и поради тяхната нерешителност, която създава дисбаланс в чакрата на слънчевия им сплит. 

Скорпион 

Скорпионът е свързан с пикочния мехур, ректума, гениталиите, яйчниците и тестисите. Енергийно се свързва със сакралната чакра и коренната чакра. Скорпионът може да бъде предразположен към болести, предавани по полов път, ако не внимава. Предизвикателства като инфекции на пикочния мехур, могат да бъдат открити при жените Скорпиони.

Стрелец 

Стрелецът се свързва с краката, бедрата, седалищните нерви и зрението - енергийно с третото око и сакрална чакра. Стрелецът може да има проблеми, свързани с очите, като за тях е важно да имат подходящо лечение, а нарушеното зрение също може да ги направи и податливи на инциденти. 

Козирог 

Козирогът се свързва с костите, коленете, зъбите, кожата и ставите. Енергийно с коренна чакра. Козирозите могат да бъдат предразположени към счупвания и трябва да внимават, ако се занимават със спорт или извършват някаква дейност, която може да счупи костите или да разкъса връзките им. 

Скорпионът може да бъде предразположен към болести, предавани по полов път, ако не внимава. Предизвикателства като инфекции на пикочния мехур, могат да бъдат открити при жените Скорпиони.

Водолей 

Водолеят се свързва с долните крайници, глезените и кръвообращението. Енергийно с коренна чакра. Един Водолей може да има предизвикателства като разширени вени и трябва да прави добър масаж на краката си от време на време. Представителите на тази зодия могат да изкълчват често глезените си, което да им причинява болка. Водолеят е хубаво да получава акупунктурен масаж на краката, тъй като това би подобрило значително състоянието му. 

Риби 

Рибите са свързани с нашата нервна система, краката и таламуса. Енергийно нашата коренна чакра, с чакрата на слънчевия сплит и третото око. Безпокойството може да създаде предизвикателства пред имунната система на Риби. Ето защо е важно за Рибите да практикуват дихателни практики, тъй като това също ще им помогне да подобрят имунната си система.

Представители на зодия Риби е вероятно да имат мазоли, буниони и "крака на спортиста“. Ако нямате тези симптоми сега или не сте ги имали преди, има възможност да ги имате в бъдеще.