Семейство от Южен Тексас заключи ключовете в колата си заедно с бебето си, а няколко минувачи се задействаха, за да му помогнат да го измъкне, съобщава Fox News.

Жегата, завладяла голяма част от САЩ, за малко да се превърне и в смъртоносна за бебе, показва видео, добило огромна популярност. На него се вижда как група хора трябва да пробият предното стъкло на колата, за да спасят детето, след като преди това случайно е заключено вътре в колата, а там са забравени и ключовете. И докато това бебе беше спасено и се смята, че е добре здравословно, инцидентът подчертава колко катастрофални могат да бъдат екстремните горещини в паркирани превозни средства.

На кадрите в социалните мрежи се вижда мъж, който се опитва да разбие предното стъкло на автомобила с някакъв инструмент, преди друг да заеме мястото му и да започне да удря свирепо. След като успява да направи дупка, мъжът бръква през нея. После кадрите скачат малко, след като някой друг - според съобщенията жена - влиза в колата, за да вземе бебето. След това се вижда как детето плаче, докато го вдигат през предното стъкло в ръцете на втория мъж.

Екстремните горещини са убиец номер 1, свързан с времето в САЩ. Дори когато температурите навън изглеждат относително ниски в сравнение с това, което се наблюдава през последните седмици, паркираните превозни средства по правило се превръщат в горещи пещи под слънчевите лъчи.

"Автомобилите могат бързо да се нагреят до опасни температури, дори и с отворен прозорец“, казват експертите. "Докато всеки, оставен в паркирана кола, е изложен на риск, децата са особено изложени на риск от получаване на топлинен удар или смърт“, предупреждават лекари.