Поклонението пред обичания от поколения зрители актьор Славчо Пеев ще се състои на 29 февруари, четвъртък от 11:00 до 12:30 ч. в Сатиричен театър "Алеко Константинов", съобщават от театъра.

Светослав Пеев постъпва в трупата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" през 1967 г., а от 1986 г. до 1989 г. е негов художествен ръководител и директор.

Актьорската му кариера включва над 70 театрални роли, а дебютът му като режисьор е през 2006 г., когато поставя "Римска баня“ от Станислав Стратиев на сцената на Сатиричния театър. Други режисирани от него постановки са "Две сватби и едно прелюбодеяние“ от Рей Куни и "Таблата“ от Димитрис Кехаидис.

За своя цялостен принос в хумора и сатирата в българския театър, през 2018 г. на церемонията по връчване на театралните награди "Златен кукерикон“ Светослав Пеев бе отличен с Голямата награда на името на Георги Калоянчев.

Ще го запомним с прекрасното му чувство за хумор, с вдъхновяващата му страст към изкуството и живота, както и с думите му: "Сатирата е живот. Тя е нещо, което защитаваш докрай."

Сатиричен театър "Алеко Константинов" изказва съболезнования на семейството и близките му!

Дълбок поклон и аплодисменти!!!

Поклонението пред обичания от поколения зрители актьор ще се състои на 29 февруари, четвъртък от 11:00 до 12:30 ч. в Сатиричен театър "Алеко Константинов".