Една от най-популярните и обичани турски актриси празнува днес рожден ден. Берен Саат е родена на 26 февруари 1984 г. в Анкара. Тя е сред най-харесваните актриси и у нас, като е позната на зрителите като Бихтер от "Забраненият плод" и Фатмагюл от "Пепел от рози". Берен Саат е носител на много престижни награди. Удостоена е три пъти със "Златната пеперуда“.  

През 2013 г. участва в турската версия на сериала "Отмъщението“, излъчен в България със заглавието "Спасението“. През 2013 г. е избрана за жена на годината от GQ. В открития през 2016 г. музей на Мадам Тюсо в Истанбул, единствената восъчна фигура на турска актриса е на Берен Саат.

Във "Великолепния век" тя пресъздава в първия сезон на поредицата образа на Кьосем Султан, която е единствената жена управлявала самостоятелно Османската империя. 

Последният голям проект в който участва е филмът Last Call for Istanbul, където си партнира с Къванч Татлъту. Двамата за последно бяха заедно на снимачната площадка на сериала "Забранения плод" преди около 13 години.

По признание на самата Берен Саат, в живота ѝ е имало една голяма любов – Ефе, с когото тя се е срещала три години и той я е подтикнал да стане актриса. 2004 г. Ефе умира след инцидент. На 29 юли 2014 г. Берен вдига сватба с известния турски певец Кенан Догулу. Двамата се женят в Лос Анджелис. Съпругът й има успешна кариера на три континента. И по тази причина двойката през голяма част от времето живее извън Турция.