Тръмп се впуснал в ново бизнес начинание - продава Библията. Рекламира бясно и не само печели, ами си е поставил нова цел (освен да направи Америка отново велика): Да накара американците да станат отново масово религиозни и да се молят на Бог. Всъщност идеята за продажба на Библията се дължи на факта, че тя е най-популярната книга в света и освен това няма авторски права. Не е ли блестяща идея? Това написа в своя фейсбук профил финансистът и икономист Юлиан Войнов, предава Sofia24.bg.

Ето какво пише още в неговата публикация:

Както пише the Economist, "това е нов вид начинание за Тръмп, чиито предишни идеи бяха по-блестящи: Кецове Trump със златно покритие за 399 долара, примамлив одеколон Trump за 99 долара. Библията, далеч от това да е луксозен предмет, се противопоставя на богатството.

Разказва за живота на човек, който казва неща като "Блажени бедните“ и "Обичайте враговете си“. Подобни чувства няма как да се сбъркат лесно с тези на Тръмп, които включват "Част от красотата ми е, че съм много богат“ и "Най-лошото нещо, което един мъж може да направи, е да оплешивее“.

Казват, че причината Тръмп да се захване с този бизнес е, за да може да си плати съдебните глоби. Преди дни плати 174 милиона долара съдебна гаранция. Приходите от продажбата на Библията може би са помогнали!

Юлиан Войнов познава добре и следи внимателно световната, европейската и българската икономика и има множество разработки, включително научни публикации, по различни икономически въпроси като макроикономическата стабилност, бюджетното изпълнение, данъчната политика и т.н.