Прилежните домакини със сигурност ще назоват много начини за използване на сода за хляб, за да се придаде чистота и блясък в апартамента, да не говорим за използването и при печене. Но знаете ли, че може да бъде и полезна за здравето, пише изданието Express

Какви точно са полезните свойства на содата?

Инфекции на пикочните пътища. 

Дори учените са съгласни, че содата за хляб може да се използва за лечение на инфекции на пикочните пътища (ИПП). 

В проучването, което те правят, приемът на сода за хляб в продължение на няколко седмици спомогна за неутрализиране на киселинността на урината при пациенти с ИМП, което спомага за облекчаване на болезнените симптоми.

Храносмилане. С помощта на сода за хляб можете да подобрите рН баланса в стомаха и по този начин да активирате храносмилането.

Бъбреци. Приемът на сода в случай на бъбречно заболяване помага да се забави прогресията му, подобрява общото състояние на пациентите.

Устна кухина. Содата бикарбонат е естествено противогъбично и антибактериално средство - ефективно убива определени видове микроорганизми. Например бактериите Streptococcus mutans, които причиняват кариес и лош дъх, са чувствителни към нейното действие.

Физическа форма. Много спортисти знаят, че приемането на сода за хляб може да намали вероятността от развитие на мускулна болезненост след тренировка и да подобри издръжливостта, пише zdrave.to.