Песента на американската изпълнителка Трейси Чапман "Fast Car“ намери нов живот в класациите след изпълнението й на тазгодишните награди "Грами“ в дует с Люк Комбс.

След церемонията, хитът от 1988 г. тази седмица е песен и видеоклип номер 1 в класациите на iTunes, като едноименният дебютен албум на певицата също заема първото място за албуми, съобщи ABC News.

Преди 35 години Чапман спечели "Грами" в категорията Най-добър нов изпълнител на церемонията през 1989 г. и изпълни хитовата си песен соло.

Същата година нейният едноименен дебютен албум взе наградата за Най-добър съвременен фолклорен албум и се надпреварваше за Албум на годината. Песента "Fast Car“ бе сред кандидатите за Песен на годината и донесе на Чапман победа за Най-добро женско поп вокално изпълнение.

Кавърът на Комбс на "Fast Car“ беше кросоувър хит през 2023 г., като в крайна сметка достигна номер 2 в класацията Billboard Hot 100 и му донесе номинация за Грами за Най-добро кънтри соло изпълнение. Версията на Чапман достигна връх на номер 6, когато първоначално беше пусната.

Чапман влезе в историята миналия ноември, когато кавърът на Комбс на "Fast Car“ спечели песен на годината на наградите CMA за 2023 г., което я направи първия чернокож автор на песни, спечелил в категорията. Комбс спечели и за сингъл на годината.