Този понеделник гост на предаването "Животът на фокус" по радио "Фокус" с водещ Надя Брайт беше шеф Тодор Танчев - изключителен готвач и предприемач с богат професионален път. Заедно със съпругата си Мелиса вече шеста година управляват ресторант Valere в Пловдив.

Шеф Танчев сподели, че когато със съпругата му са решили да се установят в България, след продължителна работа в най-различни точки на света, е било предизвикателно за тях да утвърдят модерната и по-скоро непозната кухня на българска почва. Сега, шест години по-късно той отбелязва, че гостите на ресторанти в България са много по-отворени към новото и различното, дори го търсят и имат по-развити критерии за качество на предлаганите ястия.

Менюто, което шеф Танчев и съпругата му са изготвили, е съчетание от няколко различни кухни, като може би най-впечатляващите са перуанската и фюжън комбинацията от "азиатска кухня с френски привкус".

За да бъде на висота ресторантьорската услуга, шеф Танчев определя като приоритетно важни качеството на продуктите и по-специално - да се използват местни продукти с непроменливо високо качество, създаването на рецепти с перфектни пропорции и стриктното им следване и умението да общуваш с екипа си.

Повече за интересния професионален път на шеф Танчев и съпругата му Мелиса, примери за любими рецепти, какво е научил в Катар и как семейството е взело решение да се установи в България, може да чуете в аудиофайла към статията.

Както слушателите на "Животът на Фокус" знаят, всеки понеделник, след 19:00, Надя Брайт ги запознава с изтъкнат шеф готвач, който ни разказва любопитни подробности буквално "от кухнята" и чиито рецепти след това може да слушаме цяла седмица в рубриката на предаването "Денят като гозба".