Новият сингъл "Без багаж“ е песен, която исках да запазя и да я пусна в специален момент, защото е малко по-специална за мен. Това е един подарък за всички жени за 8 март. Това каза в предаването "Пунш“ на Радио "Фокус“ с водещ Васил Русев-Чайката певецът и актьор Руши Видинлиев.

"С режисьора Филип Морозов искахме да представим нещо, което най-добре обобщава какъв съм като артист. Затова наблегнахме на танците. Хореографът е Милен Данков, с когото работим заедно вече 20 години. С него с много малко думи се разбираме – като ми показва някакви неща, общо взето ми ги показва, за да ги интерпретирам по мой си начин. Така се получава. Събрахме се 4 пъти и клипът беше заснет в рамките на 2 седмици,“ разказа Руши Видинлиев, като сподели, че въпреки всички трудности по заснемането му е доволен от резултата, който се е получил.  

По думите му смисълът на песента е човек да се освободи от емоционалните си патерици, от всичко негативно, което натрупваме през годините и влачим като багаж със себе си. "Важно е освобождавайки се от своя "багаж“, да разбереш миналото, за да можеш да продължиш напред и да имаш по-добро бъдеще,“ обясни още той.  

Артистът, който е писал песни и за други известни български певци, като Мария Илиева, Лора Караджова, сподели още, че творческият процес при писането на една песен е много различен – понякога текстът, който работи, е много тясно свързан с действителността, друг път полетът на фантазията е по-мащабен. "Когато пишеш и когато трябва да се съобразиш с музиката, със сричките и т.н. малко или много бягаш от реалността, опитваш се да си малко по-поетичен, малко си добавяш, стилизираш малко думите, за да паснат и да са интересни. Но разделям песните си на две: такива неща, които съм изживявал, и неща, които си измислям,“ обясни Руши Видинлиев и добави, че въпреки това всички песни изразяват някакъв аспект от него самия: "Нещата, които правя, като ги пусна, не ги усещам толкова, че ми принадлежат, те вече принадлежат на хората, които ги слушат, и леко се дистанцирам от тях.“

Киното е мястото, където артистът споделя, че се чувства комфортно. Филмите "Цветът на хамелеона“,  "Снимка с Юки“, "18% сиво“, "Мен не ме мислете“ са само част от филмографията му, като "Мен не ме мислете“ е и първият сериал, в който се снима. "Това бяха едни много интензивни 9 месеца. При снимането хубавото е, че прекарваш дълго време с едни и същи хора, и някак си всичко става фамилиарно, семейно и интимно. Това ми допада в снимането и затова се чувствам далеч по-комфортно да съм в такава обстановка отколкото като излезеш пред публика и не знаеш как ще реагира,“ сподели още той.