Подробности за крединти карти на потребители на ChatGPT, лична информация и чатлогове са изтекли, след като програмата е засегната от "бъг“, съобщава Daily Mail.

OpenAI разкри в петък грешка, изложила личната информация на някои потребители на ChatGPT и данните за кредитни карти на други, използващи услугата.

Грешката беше забелязана в понеделник, когато "малък процент" от потребителите тази седмица можеха да видят заглавия на чат в собствената си история на разговори, които не бяха техни - но проблемът е много по-дълбок, отколкото се смяташе досега.

OpenAI каза в петък: "Беше възможно за някои потребители да видят името и фамилията на друг активен потребител, имейл адреса, адреса за плащане, последните четири цифри (само) от номера на кредитна карта и датата на изтичане на кредитната карта.“

Съобщението посочва 1,2 процента от абонатите на ChatGPT Plus. Базираната в Сан Франциско компания има около 100 милиона потребители, но не е ясно колко от тях плащат за услугата.

Новината за изтичането компенсира мащабното надграждане на OpenAI до ChatGPT, което му позволява достъп до интернет, за да предостави на потребителите данни в реално време.

ChatGPT е основан в Силиконовата долина през 2015 г. от група американски инвеститори, включително настоящият главен изпълнителен директор Сам Алтман.

Това е голям езиков модел, който е обучен върху огромно количество текстови данни, което му позволява да генерира отговори на даден въпрос.

Хора по целия свят са използвали платформата, за да пишат човешки стихове, текстове и различни други писмени произведения.

В понеделник един човек в Twitter предупреди другите да "внимават“ с чат бота, който им показва теми за разговор на други хора.

Изображение на техния списък показва редица заглавия, включително "Момиче преследва пеперуди“, "Книги за човешкото поведение“ и "Момче оцелява в самостоятелно приключение“, но не е ясно кои от тях не са техни.

Те казаха: "Ако използвате #ChatGPT, бъдете внимателни! Има риск вашите чатове да бъдат споделени с други потребители!

"Днес ми беше представена хронологията на чатовете на друг потребител. Не можах да видя съдържанието, но видях заглавията на последните им чатове.“