Планетата на комуникацията – Меркурий навлезе в своя знак Близнаци на 3-ти и ще остане там до 17 юни. Тя представлява начина, по който говорим, мислим и обработваме информация. Благодарение на преминаването на Меркурий в бъбривите и умни Близнаци, мозъците ни са напът да получат голямо рестартиране.

Знакът, в който се намира Меркурий, показва колко бързо, бавно или опитно работи нашият ум и колко остроумие като цяло показваме. Мислете за енергията на Близнаци като за крила на колибри, които се движат със 100 мили в минута. По време на транзита на Меркурий тук можем да усвояваме информация бързо, да изпълняваме няколко задачи едновременно и да разглеждаме множество перспективи. Но от друга страна, изобилието от информация може да ни направи склонни да бъдем твърде откровени, да не внимаваме какво казваме, да изпитваме безпокойство и др.

Близнаците могат да бъдат детински наивни. Така че Меркурий в енергията им е като да говорите с 5-годишно дете. Има много въпроси, несвързани мисли, съществени забележки, любопитство към всичко и въпреки това невъзможност да се осмислят добре нещата. Меркурий в Близнаци едва ли е времето да се впуснете в сериозни разговори. Вместо това, тези седмици са най-добре използвани за учене, остроумни реплики, флирт, интернет забивки или горещи въпроси.

На 4 юни Меркурий и Юпитер се съединиха в Близнаци, което може да насърчи множество творчески идеи. И благодарение на тригона на Меркурий с Плутон, вие просто може да имате силата да приложите тези идеи в действие, пише Dnes.bg. По-късно, на 12 юни, да кажем грешното нещо е много по-вероятно, тъй като Меркурий е в квадрат със Сатурн, което може да ни развърже езика и да ни накара да забравим социалните граници. Въпреки това, след като слънцето направи съвпад с Меркурий на 14 юни, ще имате думите да подредите всичко.

А ето как Меркурий в Близнаци 2024 ще повлияе на вашия мисловен процес и комуникации, според вашия слънчев знак и/или изгряващ знак:

Овен

Докато Меркурий навлиза във вашия дом на комуникацията, детайлите и технологиите, това е времето за умствени пробиви или решения, Овен. Близнаци са бързи като камшик и могат да открият сребърен прашец като никой друг, така че с Меркурий, който пътува през частта от вашата натална карта, която управлява най-фините детайли, може просто да получите страхотна идея да разрешите проблем. През това време технологията е ваш приятел! Така че използвайте инструменти за автоматизация, изкуствен интелект или социални медии, за да раздвижите творческите си сили.

Телец

Напът сте да видите финансовата си ситуация в изцяло нова светлина, Телец, благодарение на движението на Меркурий във вашия дом на лични активи и самооценка. Вниманието от две секунди на Близнаци може да работи по един от двата начина – може да донесе нови творчески идеи за това как да спестите пари или може да ви подтикне да живеете повече в момента с парите си и да ви насърчи да купувате неща, от които не се нуждаете. Изберете вашето собствено приключение.

Близнаци

Ах, Близнаци, вашата управляваща планета се завърна у дома! Обикновено говорите гладко, но този транзит издига бързия ви характер на друго ниво. Всичко, което кажете, ще има лъскав златист оттенък – правейки работата в мрежа, продажбите и маркетинга, флирта, публичното говорене, изпращането на текстови съобщения или изразяването на вашите мисли невероятно лесно. Използвайте следващите две седмици за мозъчна атака или за поставяне на цели за бъдещето. Само не забравяйте – в момента има много опции. Не е нужно да избирате само една!

Рак

Докато Меркурий пътува през вашия дом на подсъзнанието и бягството, внимавайте с интернет манията си и безкрайното гледане на TikTok. Скокливата енергия на Близнаците не задържа вниманието ви задълго. Така че дори и да не искате, можете случайно да се подхлъзнете в часове на предизвикана от медиите кома на съзнанието. Вместо да седите с часове пред екрана, опитайте да се включите в разходки сред природата или медитация. Това е страхотно време да се свържете отново с духовността си.

Лъв

Меркурий се движи през вашия дом на работа в мрежа и по-голяма общност – помислете за съседи, стари приятели, познати или колеги. В секундата, в която се сетите за тях, името им просто може да изскочи на телефона ви или във входящата ви поща. Приемете го като знак за възстановяване на връзката със света на външните приятели. Може също да искате да отговорите с "да“ на повече от тези летни партита – тъй като там може да се направи много ключова връзка. Повярвайте ни, ще си заслужава.

Дева

Изненада, изненада, Дева. Докато Меркурий се движи през дома на вашата кариера, умът ви е насочен към работа. Да, умът ви някак винаги е насочен към работа, но през този двуседмичен период може също да получите някои специални новини относно тази област – особено по имейл или текстово съобщение. Ако търсите нова работа или чакате да научите новини за повишение, ние предполагаме, че Меркурий ще го достави през следващите няколко седмици.

Везни

Знаем, че жадувате за сериозна ваканция, Везни. Е, с Меркурий, който се движи през вашия дом на пътуване и изследване, просто може да резервирате тези билети. Не е тайна, че сте малко нерешителни. Но добрата новина е, че докато Близнаците също са нерешителни, този знак е много по-спонтанен от вас. Така че няма значение как сте се чудели и мъчели къде да отидете – Меркурий в Близнаци ще движи ума ви с пълна скорост, така че най-накрая ще можете просто да изберете дестинация и да започнете лятото си!

Скорпион

През следващите няколко седмици Меркурий пътува през вашия дом на тайни и дълбини. И тъй като Близнаците са такава кралица на клюки, вероятно ще чуете информация, която не трябва да чувате. Честно казано, вие обичате драмата точно толкова, колкото и Близнаците! Освен това този транзит ще ви накара да помислите и върху себе си, Скорпион. Разровете малко и вижте какво ще намерите.

Стрелец

С тази планета, която минава през вашия дом на връзки, любовта определено ще ви занимава. Меркурий отговаря за това как предаваме собствените си мисли, но също така подсказва и какъв вид комуникация получаваме. Ето един намек, Стрелец: любовни бележки. Или вие споделяте чувствата си с някой друг, или той споделя своите с вас. Тъй като Близнаците са толкова непостоянни, в началото може да няма много смисъл. Но настроението ще бъде позитивно.

Козирог

О, Козирог. Този транзит на Меркурий вероятно ще ви изхвърли от застоялата ви ежедневна рутина. Близнаците не правят "поръчки“. И благодарение на движението на планетата на комуникациите във вашия дом на здраве и ежедневни отговорности, може просто да направите нещо необичайно. Вземете си почивен ден. Опитайте нов клас тренировка. Кажете "не“ на нещо, с което обикновено бихте се съгласили. Близнаците не приемат нищо в живота на сериозно, така че правете това, което ви прави щастливи в момента.

Водолей

Меркурий обича да е в Близнаци и за ваш късмет, той се носи във вашия дом на творчество и вътрешни кръгове. Допълнителната енергия на Близнаци ви дава тонове нови идеи за всякакви арт проекти или хобита. Но повече от това, Меркурий вероятно ще ви свърже с нови приятели или дори с нов любовен интерес. Вие сте технологичен, точно като Близнаци. Използвайте тези седмици, за да се свържете с някого по телефона. Това ще направи срещата много по-лесна.

Риби

Меркурий пътува през вашия дом на семейни и домашни пространства, Риби. Тъй като Близнаците са почти толкова заземени като пеперуда, може да започнете да чувствате, че е време да се раздвижите. Това е времето да мечтаете за нови места. Въпреки това, не е точно моментът да ги преследвате. Опитайте се да използвате енергията на Близнаци, като се свържете отново със семейството си.