"Ако извикаш нощем с всичка сила" е последната пиеса на Яна Борисова. Тя е наистина изумителна, много съвременна и много, много вълнуваща. Това каза актьорът Петър Антонов в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус" с водещ Або.

Режисьор на пиесата е Димитър Коцев-Шошо, а в главните роли са Петър Антонов и Александра Сърчаджиева. Музиката е на Милен Кукошаров, а сценография и костюмите – на Елис Вели. "Александра е изумителна актриса и чудесен приятел. Чудесен екип събраха Яна Борисова и Димитър Коцев. Продуцент е Катя Костова и "Арт Театър Берлин". Просто имам голям късмет да работя с чудесни хора в момента и съм много щастлив от това", сподели Петър Антонов.

Той работи с режисьора за трети път. "Много съм щастлив от тази среща. Той е изумителен, невероятно талантлив".

В основата на пиесата стои вечната тема за любовта и взаимоотношенията между мъжете и жените.

Премиерата на пиесата е на 13 април в театър "Сълза и смях".

Споделя, че за него е много важна драматургията. "Текстът е предизвикателството за един актьор – начинът, по който ще го интерпретираш, начинът, по който ще го развиеш, ще покажеш твоята гледна точка. Това ми е важно. Важно е да работя с хора, които харесвам, с талантливи артисти, с готини режисьори и автори. Откакто срещнах Яна Борисова съм изключително щастлив, защото отново съм в театъра така, както винаги съм искал да бъда", призна Петър Антонов.

За киното и театъра казва, че са много различни, но в същото време и еднакви изкуства. "Театърът е особено място. Там имаш директен контакт със зрителя и трябва да си много прецизен, много точен в нещата, които говориш, посланията, които отправяш. Ако сбъркаш, можеш да го повториш, докато в киното не можеш да сбъркаш. Да, можеш да направиш няколко дубъла, но не можеш да бъркаш. Намираме се в изключително конкурентна среда и за да бъдеш там, където избираш да бъдеш, трябва да си безкомпромисен към това, което правиш, и да си дисциплиниран. Публиката вече е тази, която прави своя избор и дава своята оценка", казва Петър Антонов.

По думите му публиката е еднаква и абсолютно безкомпромисна навсякъде. Благодарение на Катя Костова и "Арт Театър Берлин" той има възможността да се срещне с българската публика в Германия. "Там жаждата за театър е толкова честна и целеустремена, че е някак странно да повярваш каква нужда имат от театър и изкуство българите в Германия. Чудесна публика, различна навсякъде – в Мюнхен е една, във Франкфурт е съвсем друга, в Берлин е трета. Много слушащи, много добре възприемащи, много мислещи хора", сподели Петър Антонов.