Yettel получи две отличия в Годишните награди на Министерството на труда и социалната политика. Признанията са за инициативата "Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“ и програмата за хора с увреждания "Рамо до рамо“. В категория "Общество“ компанията спечели второ място за инициативата "Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“, а в категория "Човешки ресурси“ – трето място за програмата си за хора с увреждания "Рамо до рамо“. Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов връчи наградата в категория "Човешки ресурси“ на Галина Чулева, главен директор "Управление на хора и култура“ в Yettel, а в категория "Общество“ отличието прие Боян Иванович, директор "Корпоративни комуникации“, от зам.- министъра Наталия Ефремова.

Конкурсът на Министерството на труда и социалната политика "Социално отговорен стратегически мениджмънт“ се провежда за трети път. Неговата цел да е представи и поощри добрите практики на бизнесите, които подкрепят развитието на служителите си, инвестират в опазването на околната среда и благосъстоянието на обществото. В тазгодишното издание участваха над 50 компании, които се състезаваха в три категории – "Човешки ресурси“, "Общество“ и "Околна среда“.  

Темите за дигиталното включване на хора от различни възрасти и създаването на приобщаваща работна среда са залегнали в Стратегията за устойчиво развитие на Yettel, а получените признания са доказателство за усилията и ангажираността на телекома в тази посока.

Започнала още през 2006 г. като кампания за безопасно сърфиране онлайн, програмата "Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“ се превръща в цялостна политика за подпомагане на дигиталното приобщаване чрез подобряване на цифровата грамотност и компетенции на населението. Партньори на инициативата са Националният център за безопасен интернет, Фондация "Заедно в час" чрез образователния сайт Prepodavame.bg и издателство "Клет България".

С помощта на образователни материали и различни онлайн активности операторът ангажира хора от различни възрасти по важни теми, свързани със заплахите във виртуалния свят и методите за защита. Само през 2023 г. компанията достига до над 47 000 деца и младежи с посланията си за сигурността в онлайн пространството и помага на над 12 000 души да надградят дигиталните си умения. 

Сред дългогодишните програми на телекома е и "Рамо до рамо“. Програмата подпомага професионалното развитие и социална интеграция на хората с увреждания, или както в Yettel ги наричат – хора с различни възможности. В рамките на две години участниците работят по конкретен проект в избрана от тях област и стават пълноправна част от екипа. Всеки от тях минава през специализирано въвеждане в работния процес, може да разчита на психологическа подкрепа от корпоративен психолог и има личен ментор – обучени служители, чиято роля е да помагат на участниците да се адаптират и да развият потенциала си.

Тази година програмата ще отбележи своето десето издание, като през всички тези години нейн партньор е неправителствената организация Jamba. През 2023 г. инициативата получи и международно признание – тя бе отличена от световната независима организация Top Employers Institute и e представена в нейната онлайн библиотека с най-добри практики от цял свят.