Хората са объркани от модата на конвейер. Трябва да развихрим въображението си с едно-две нови попълнения в гардероба си за пролетно-летния сезон, но преди това да махнем нещо старо. Това е достатъчно, за да обновим стила си. Останалото е глезотия. Това каза Милена Цветкова - Мишони - стилист, декоратор и създател на домашен уют, в “Денят на Фокус" по радио “Фокус".

“Прасковеният цвят - много модерен, не отива на всеки. Може да бъде акцент в аксесоарите, препоръчвам аз. Много зависи дали в кожата ни преобладава жълтото или розовото, всичко е въпрос на индивидуалност. Ако сте с по-жълта кожа, прасковеното няма да Ви отива особено", предупреди стилистът.

Можем да подходим към гардероба си така, както желаем. Сляпото следване на модните тенденции не е добра стратегия. “Трябва да развием вкус, да пресъчетаваме дрехите. Комбинациите от витрините са добър вариант, когато са направени стилно и качествено", посъветва дизайнерът.

Милена Цветкова поясни, че шотландското каре може да бъде съчетано по всевъзможни начини - от най-елегантен до най-пънкарски. “Можем да съчетаваме няколко вида каре. Мярката е важна, да не прекаляваме със старанието да бъдем забелязани, а да подчертаем характера си чрез облеклото", даде съвет Цветкова.

“Срещала съм девойка в ТикТок, която е много странна, има брутални обеци с листа от маруля, шарени коса и грим, което от психологическа гледна точка крещи “Вижте ме!" и не е здравословно. Умереността е важна. Има хора, които много прекаляват и дори имат нужда от психологическа помощ - например момиче с панталон, къси гащи, клин отгоре - това е зов за внимание, вик за помощ, това не е мода", смята Милена Цветкова.

“Не съм привърженичка на много късите панталонки, които това лято се завръщат. За мен това е нехигиеничност и липса на загадъчност, но е въпрос на вкус", разказа още стилистът.

Бялата риза и малката черна рокля са подходящи за всеки, това са класики, които подхождат в много ситуации, смята Цветкова.

“Препоръчвам ги като задължителни в гардероба Ви. Колкото до тийнейджърите, ужасявам се от това, че те са клонинги един на друг - правите коси, грим, облекло, те са еднакви! Вероятно това е просто фаза", каза още Милена Цветкова.

Ако искаме да ползваме облеклото, за да прикрием нещо, което смятаме за недостатък в себе си и да подчертаем добрите си страни, можем да го направим. “V-образното деколте е много подходящо, ако искаме например да удължим силуета си, а имаме по-закръглени форми", поясни събеседникът.

“Радвам се, че отмина модата на мъжете с изключително slim модели панталони и дънки. Трябва да се отбележи обаче, че ако един мъж е истински мъж, каквото и да носи, дори пола, от него лъха мъжественост", каза още Мишони.