Целта на пътуването към себе си е достигането на едно хармонично състояние с нас самите и свързващо ни с нашето висше аз. Това каза в предаването "Куфарът на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова изследователят и творец Мария Четрафилова, организатор на събитието "Мистично тониране – огън във водата и тибетски купи".

Практиката се състои от изпълнение на солфеджио честоти и звученето на тибетски купи, които ще подпомогнат звуковете и вибрациите да бъдат още по-силни по-дълбоки, за да проникнат в нашите клетки. По този начин звуците проникват дълбоко в съзнанието и подсъзнанието, като стимулират вътрешното изцеление. "В практиката ще съчетаем едно древно знание – алхимичната музика солфеджио, позната още в древността, с която в определените честоти преминаваме през всички енергийни центрове в нас, като звукоизвличаме определени звуци, които да достигнат определени честоти,“ разказа още тя.

По думите ѝ солфеджио честотите помагат за достигането до божественото място у човека, където е божествената искрица, вътрешната истина и човешката сила и дарби. "Достигайки до това място, до това състояние на нас самите, тук на помощ идва моят гост (бел. от ред. - Татяна Минева), която е сертифициран терапевт, която използва в своите практики звук и глас. Тя работи главно с тибетски купи, с гонгове, с камертонове. Ние ще съчетаем нашата гласове като инструмент за хармонизиране нашата енергия и тибетските купи, които ще допринесат за още по-дълбоко преживяване на нас самите".

Всяка купа има изключително чист и правилен звук, което е изключително важно при провеждането на звуково лечение, сподели още Мария Четрафилова: "Те балансират изключително много нашата енергия в нашата енергийни центрове, стимулират клетките в нашето тялото да работят по наистина много правилен и оптимален начин, доприносят нали за лечение на блокажи на чисто физическо ниво и на енергийно ниво", обясни тя.

Събитието ще се проведе на 28 март от 19.00 часа.