Българин е бил пребит брутално от полицаи в дома си в Охрид. За това съобщи в социалните мрежи активистът Виктор Стоянов.

"Поредният тежко пребит българин от Охрид.

Яне Мургоски. 2 счупени ребра, счупен нос, комоцио, счупена лява ръка. Пребит от 4ма полицаи на македонската полиция - в дома си. Баща му - Владо Мургоски ( на снимката до мен ) написа и с него издадохме книгата за сдружението "Радко" - първото българско дружество в Македония след 1944 година. Сега чакаме реакция от България. Ние от Фондация Македония искаме да съберем 1000 евро, които да пратим на Яне за лечението му. Ритан е като зелка в дома си от македонската полиция. По случая вече има досъдебно производство и двама от полицаите са в ареста. На ход е България. На ход сме и ние. Ако оставим това да продължава да се случва - проклети да сме. Който иска да помогне с пари или с друго - да ни пише", предаде Стоянов в страницата си във фейсбук. 

Съществува съобщение в полицейския бюлетин на МВР за инцидента в Охрид от 18 март в 14,25 ч., като са посочени само инициалите на задържания Я.М. Тогава на ул. "Марко Цепенков" полицаи са задържали 46-годишния Яне Мургоски, "защото се отнасял агресивно към полицейските служители, които извършвали служебни действия", пише в бюлетина на МВР.

При задържането бил извършен обиск и у него е намерена и иззета марихуана, твърди полицията. Във връзка със случая Мургоски се оплакал, че полицаите са употребили прекомерна сила и той е получил тежки телесни повреди. "За инцидента е информиран прокурор и Отдела за вътрешен контрол, криминални разследвания и професионални стандарти при МВР.", допълват от министерството и обещават, че след цялостно документиране на случая, ще бъдат предприети мерки и евентуално повдигнато обвинение.