Сингапурската авиокомпания поставя висока летва по отношение на изплащането на бонуси. Превозвачът ще награди служителите си с бонус на стойност почти осем месечни заплати, съобщи пред CNN запознат с въпроса. Лицето е помолило да не бъде назовавано, тъй като информацията не е предназначена за публикуване.

Сингапурските авиолинии не са отговорили на молбата за коментар. 

Компанията съобщи за рекордна годишна нетна печалба от 1,98 млрд. долара през финансовата година 2023-2024 г.

"Търсенето на въздушни пътувания остана оживено“ през цялата година, подкрепено от възстановяването в Северна Азия, тъй като Китай, Хонконг, Япония и Тайван напълно отвориха границите си след пандемията, се казва в изявлението на авиокомпанията за приходите.

Сингапурският авиопревозвач беше обявен за най-добрата авиокомпания в света през миналата година според престижните награди Skytrax World Airline Awards, разказва businessnovinite.bg. За пети път в 23-годишната история на наградите авиокомпанията се класира на първо място. 

Главният изпълнителен директор на авиокомпанията Goh Choon Phong заяви, че победата се дължи на неуморната работа на неговия екип, който е направил "много жертви, за да гарантира, че SIA е готова за възстановяването на въздушния транспорт. Това ни позволи да излезем по-силни и по-здрави от пандемията“.

Това не е единствената авиокомпания, която дава на персонала си щедър бонус.

Дубайската Emirates ще изплати на персонала си бонус, равняващ се на 20 седмични заплати, съобщи тази седмица Reuters като се позова на вътрешен имейл. Държавната авиокомпания, която също отчете рекордна печалба за цялата година, отказа да коментира. 

Предстоящата година обаче може да бъде трудна за сектора, заявиха от Singapore Airlines в отчета си за приходите.

"Геополитическото напрежение, макроикономическата несигурност, инфлационният натиск и ограниченията във веригата за доставки поставят предизвикателства пред авиационната индустрия“, заяви тя.