Акаунтът на Матю Пери в X е хакнат от хора, които се опитват да извършат измама с криптовалута, съобщава Daily Mail, цитиран от businessnovinite.bg.

В акаунта на покойната звезда от "Приятели", която почина от свръхдоза кетамин на 54-годишна възраст на 28 октомври 2023 г., са публикувани фалшиви връзки, които насочват потребителите да направят вноски в неговата фондация - като връзките пренасочват феновете към измамен сайт. 

Акаунтът на Пери има с 1,5 млн. последователи, а фондация "Матю Пери" излезе с изявление, в което предупреди за измамата и разкри, че е възстановила контрола над акаунта му.

Постът им гласеше: "Получихме съобщения, че официалната страница на Матю в X е била хакната и насочва потребителите към измамен сайт, който иска дарения чрез криптовалута. 

"Моля, не правете дарения на този сайт и не споделяйте измамните публикации в социалните медии.

"MatthewPerryFoundation.org е единственият уебсайт, свързан с фондацията, и ние приемаме дарения само чрез него. 

Близки приятели на покойната звезда създадоха фондацията на негово име след смъртта му, посветена на подпомагането на хора, борещи се с пристрастяването. От години Пери говори открито за борбата си с наркотичната и алкохолната зависимост, като изчислява, че разходите му за рехабилитация са възлизали на 9 млн. долара.

При обявяването на фондацията в изявление на организацията се казва: "Фондацията на Матю Пери е реализация на трайния ангажимент на Матю да помага на други хора, борещи се с болестта на пристрастяването. Тя ще почита неговото наследство, ще се ръководи от собствените му думи и преживявания и ще бъде движена от страстта му да промени живота на колкото се може повече хора - се казва в изявлението, с което се обявява фондацията. 

Организацията също така публикува цитат на Пери на своя уебсайт, в който той се надява, че ще бъде запомнен с това, че помага на други хора, борещи се със зависимостта.