Филмът "Рибена кост" е съставен от много парчета живот, които се въртят около един делфин. Сюжетът показва различните светове, различни човешки животи и техните души. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" актьорът Йордан Ръсин, който участва във филма, премиерата на който е на 4 ноември.

"Рибена кост" е създаден по действителните разкази на концесионера на плаж "Корал", Атанас Русев.

Режисьорът Драго Шолев и операторът Ненад Бороевич разказват десет дълбоки човешки истории, на фона на които парадоксите на държавата контрастират още по-нелепо. По думите им това е филм за безсмисления вакуум на държавната машина.

"Трупът на делфина показва язвите на обществото и обърканата комуникация между хората. Човек с човека не общува. А моят човек във филма е изгубен в младостта си и не знае какво трябва да направи с живота си. Става въпрос за това, че излиза една чернилка във всеки един човек от персонажите. Героят ми е поставен в ситуация да избира дали да действа, т.е. да извърши аутопсията или да не действа. Трупът на делфина показва на моя герой, че е поел в неправилната посока. А каква е правилната посока - героят тепърва трябва да я открие", коментира Йордан Ръсин.

Той сподели, че актьорската професия му дава убежище на този етап: "Мога да се скрия или да се разкрия".