Актрисата Ема Стоун защити натуралистичните секс сцени във филма на Йоргос Лантимос "Клети създания", получил 11 номинации за "Оскар", като каза, че те са верни на опита на нейната героиня.

Стоун се превъплъщава в Бела - жена, върната към живота от нетрадиционен учен с помощта на мозъка на нероденото й дете.

Зрителите следват историята й, докато изживява света наново и се наслаждава на сексуално пробуждане.

"Бела е напълно свободна и без срам относно тялото си“, каза Стоун пред BBC Radio 4.

Филмът привлече вниманието със своите голота и секс сцени.

"Много голяма част от това бе в стремеж да се покаже възможно най-честно преживяването на Бела. Той [сексът] очевидно е огромна част от нейните опит и израстване, както според мен е и за повечето хора в живота“, обясни Стоун.

"Но аз го виждам като само един от многото аспекти - нейното преоткриване на храната, философията, пътуването, танците. Сексът е още един аспект. Бела е напълно свободна и без срам относно тялото си. Тя не знае, че би трябвало да се смущава от тези неща, не знае как да се прикрива или да не се потопи в пълното изживяване на каквото и да било.

Така че ако камерата някакси се бе отдръпнала от това или ако бе казано "Добре,  ами ние просто ще изрежем всичко това, защото обществото ни функционира по определен начин", това щеше да покаже липса на честност относно коя е Бела всъщност", коментира актрисата.

"Не съм човек, който просто иска да бъде гол през цялото време, но съм човек, който иска да почете героя възможно най-цялостно. Това е част от нейния път“, каза Стоун.

Лантимос, който режисира Стоун и във филма "Фаворитката", спечелил "Оскар", сподели, че концепцията на филма "позволява на едно човешко същество, особено на една жена, да опознае света според собствените си условия и да започне наново от нулата, без социални структури“.

Актьорът Марк Ръфало си партнира със Стоун в лентата, базирана на едноименната книга на Аласдър Грей. "Клети създания" не е спрял печели награди, откакто взе голямата награда на филмовия фестивал във Венеция през септември.

Стоун спечели наградата за Най-добра мюзикълна или комедийна актриса на наградите "Златен глобус" в началото на годината, а "Клети създания" бе обявен за Най-добър мюзикъл или комедиен филм.