Ненавиждам лъжите и ще се боря за истината до кръв, защото вече не става въпрос само за мен и причинената травма. Това написа Диана Димитрова в своя Facebook профил. Тя е категорична, че не трябва да се мълчи при преживяно насилие, видя "Фокус".

Ето какво още сподели актрисата. Публикуваме текста без редакторска намеса: 

В това интервю от 02.12.2018г. завоалирано говорих за пръв път за побоя публично. Спомням си, че Мариян Станков спря да си гледа записките с въпросите. Само хора, които са преминали през такава травма, знаят колко е трудно да го изречеш. Само хора, които са преминали през такава травма, знаят колко е трудно да говориш пред камера. 

За грозните думи и подигравки не желая да коментирам и да обиждам никого. Само ще кажа, че има огромна разлика от това да си личност и от това да си известен. Животът тези известни хора ги е обидил достатъчно.

Ненавиждам лъжите и ще се боря за истината до кръв, защото вече не става въпрос само за мен и причинената травма. Картината е много, много по-голяма! Рискувах цялата си кариера в името на истината, защото това е пътят. Пътят е да не се мълчи! 

Насилието е грозно, а още по-грозни са хората с маските, които стоят зад него.

Припомняме, че много актьори и известни личности се обявиха в подкрепа на Юлиан Вергов. Сред тях са Теодора Духовникова, Захари Бахаров, Ваня Щерева, Яна Борисова, Ралица Паскалева, Марта Вачкова, Катето Евро, Луиза Григорова,  Дарин Ангелов, Наум Шопов и др. 

Актрисата и режисьор Весела Казакова и писателката Милена Фучеджиева публично подкрепиха актрисата.