Цяла Англия се смее, но е и съпричастна към историята на една жена, поискала да направи добро. Тя намерила безпомощно бебе таралеж на пътя и решила да го вземе у дома, за да се погрижи за него.

Поставила го в картонена кутия, постлана с вестник, и му оставила малка купичка с котешка храна.

На следващата сутрин тя установила, че таралежчето не е мръднало и с милиметър, а цялата храна стояла недокосната, разказват британските медии.

Притеснена, жената отишла с колата до близкия център за спасяване на животни в Кнутсфорд.

"Не можех да повярвам на това, което виждах. Жената ми даде кутията и каза, че е намерила бебе таралеж на тротоара през деня. Тя отвори кутията, за да погледна малкия пациент и забелязах, че няма никакво движение. Извадих топката от кутията и осъзнах, че тя няма теглото нито на таралеж, нито на което и да е друго животно“, коментира ветеринарният лекар пред "Дейли мейл“.

"Още е рано и за таралежчета през това време от годината“, допълва той.

Оказало се, че в кутията имало помпон от шапка…

Когато ветеринарят обяснил на жената колко много се е объркала, тя бързо отговорила "Сигурно се шегувате“. След това затворила кутията си и напуснала клиниката.

От спасителния център коментират, че жената, поискала да направи едно добро дело, била възрастна – на около 60 или 70 години, разказва bTV.

"Тя беше подходила толкова добре – с поставянето на "животинчето“ на топло и тъмно място. Когато донесе кутията при нас, едва надникваше под капака ѝ, защото не искаше да го стресира“, коментират още специалистите.

От спасителния център благодарят на жената за добрата постъпка.

"Запомнете, че добротата няма граници дори когато е към изкуствен космат приятел“, казват още те.

"Не забравяйте, че ако забележите таралеж навън през деня, това е знак, че нещо не е наред. Поставете го в кутия с източник на топлина и потърсете помощ от местните ветеринари“, съветват още от центъра.