Никога да не спираш да се развиваш, а размахът на желанията да не се свива. Както и да не губиш представите, които си имал за себе си и за нещата, които си искал с чисто сърце. И така до късна възраст.

105-годишна жена получи магистърска степен от Stanford Graduate School of Education в Калифорния. Тя прави първите стъпки във висшето учебното заведение преди близо 90 години – през 1936 година, разказват в публикация на сайта на университета.

Вирджиния Хислоп - Джинджър постъпва в него с намерението си да получи бакалавърска степен, което тя и прави през 1940 г. След това иска да получи и магистърска степен, за да може да започне да преподава.

Американката има ясна цел - да помогне за израстването на младежите и да предоставя възможности за младите умове. Джинджър иска да тръгне по стъпките на своята баба, която е преподавала в Канзас преди Гражданската война, и на леля си Нора, която е била директор на училище в Лос Анджелис.

Точно преди да предаде окончателната си дипломна работа за магистърската си степем, нейният тогавашен приятел Джордж Хислоп, студент в Корпуса за обучение на офицери от резерва, е призован да се включи във Втората световна война.

Това предизвиква двойката да се ожени и Вирджиния Хислоп да напусне университета, преди да се е дипломирала.

Така американката помага във военните усилия и се съсредоточава върху отглеждането на семейството си.

Докато живее със семейството си, което се състои от две деца, четирима внуци и девет правнуци, Джинджър Хислоп участва в училищни и колежански съвети в щата Вашингтон в продължение на десетилетия.

Във времето Stanford Graduate School of Education премахва изискването си за дисертация и възрастната вече жена най-накрая се връща във висшето училище, за да се дипломира, предава bTV.

На 16 юни тя излиза на сцената, за да приеме своята магистърска степен по образование.

Когато деканът на университета ѝ връчва дипломата, Джинджър е чута да казва "Боже мой, чаках това дълго време.“

В интервю за "Добро утро, Америка" тя споделя колко доволна се чувства от дългоочакваното събитие.

"Фалшивата скромност никога не е била един от проблемите ми - чувствах, че я заслужавам, и бях щастлива да я получа“, казва американката.

"Тя е яростен защитник на справедливостта и възможността за учене. Днес ние сме горди да връчим магистърска степен по изкуства в образованието на нашия 105-годишен възпитаник“, казва деканът на висшето училище Даниел Шварц в началото на церемонията.

Днес Хислоп прекарва по-голямата част от времето си в обществена работа, четене, общуване и работа в градината си – рутина, която тя казва, че я поддържа бодра.

"Мисля, че направих добри неща за нашата местна училищна система, както и че помогнах за нейното развитие“, казва Вирджиния.

"За мен тази степен е оценка за многото години, които съм вложила в работа си за училищата в района и в различните съвети“, допълва още тя.

Когато Вирджиния Хислоп се качва на сцената, за да получи дипломата си, се усмихва широко. Следват силни аплодисменти.