С 19% по-малко е потребената топлинна  енергия през февруари 2024 г. спрямо същия период на миналата година. Това съобщиха от "Топлофикация - София" в сайта си, видя Sofia24.bg. С 32% по-малко е консумацията спрямо студения януари на 2024 г. Високите температури през февруари доведоха до по-ниско потребление на топлинна енергия и съответно до по-ниски сметки, както за абонатите на прогнозно отчитане, така и за тези с реален отчет. 

По данни на НИМХ средномесечната температура за периода е 7.6 градуса, което е с 6.7 градуса по-висока спрямо януари 2024.

Сравнителният анализ показва, че 55 % от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За 21 % от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв, и едва 3 % са на стойност над 300 лв.

Информация за индивидуалното потребление на всеки имот клиентите могат да видят на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон.

Февруарските фактури са достъпни онлайн на www.toplo.bg , в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти.

"Напомняме на нашите клиенти, че при регистрация в портала "Моето Топло“ на сайта дружеството може да следят своите задължения и плащания до 36 месеца назад, както и да се възползват от големия брой електронни услуги, които Топлофикация София предлага само за регистрираните в портала клиенти. При необходимост от допълнителна информация и въпроси могат да се свържат с нас на информационния телефон 0 700 11 111", добавиха от "Топлофикация - София".